Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέσσερις τροφές για ταχύτερο μεταβολισμό στα 50 σας

ΑρχικήΟικιακάΤέσσερις τροφές για ταχύτερο μεταβολισμό στα 50 σας
spot_img

Πώς να αποκτήσετε ταχύτερο μεταβολισμό στην μέση ηλικία μέσω της κατανάλωσης 4 απλών τροφών.

Είστε γύρω στα 50 και, εκτός από την κρίση της μέσης ηλικίας που πρέπει να διαχειριστείτε με αυτοπεποίθηση και χωρίς πανικούς, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε μερικά πράγματα για τη υγεία σας που δεν θα επιτρέψουν να νιώσετε το βάρος των χρόνων. Μερικά πράγματα ίσως έχετε βαρεθεί να τα ακούτε: να βλέπετε τακτικά  τον γιατρό σας, να γυμνάζεστε συχνά και να τρώτε τροφές που διασφαλίζουν ότι θα παραμείνετε  στην καλύτερη δυνατή φόρμα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό στοιχείο της γήρανσης είναι η επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, απώλεια μαλλιών, πονοκεφάλους, αύξηση βάρους. Αυτή η επιβράδυνση του μεταβολισμού είναι η φυσική φορά των πραγμάτων. Δεν μπορείτε να την αποτρέψετε, αλλά μπορείτε να την καθυστερήσετε προσθέτοντας στην καθημερινότητά σας μερικές διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού.  Τέσσερα διατροφικά tips είναι αρκετά δημοφιλή στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και εύκολα εφαρμόσιμα και στη δική μας, μεσογειακή καθημερινότητα των πενηντάρηδων.

Απολαύστε λίγη μαύρη σοκολάτα

Είναι  πλούσια σε φλαβονοειδή και μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό.  Τα φλαβονοειδή είναι στοιχεία που βρίσκονται κυρίως σε  φρούτα,  λαχανικά, σιτηρά, τις ρίζες κ.α. και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Ειδικά για τη σοκολάτα, σύμφωνα με μελέτη, η καθημερινή

Κατανάλωση 2 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο για 6 μήνες οδήγησε σε καλύτερο μεταβολισμό της γλυκόζης.  Φυσικά, η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα και αύξηση βάρους.

 Προσθέστε τσίλι στο φαγητό σας

Τα καψαϊκινοειδή  που βρίσκονται τόσο στις πιπεριές τσίλι όσο και στα εκχυλίσματα πιπεριάς έχει αποδειχθεί ότι παίζουν ρόλο στον ενισχυμένο μεταβολισμό. Το πιο κοινό από αυτά, η καψαϊκίνη που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές, μπορεί να υποστηρίξει τη μεταβολική υγεία και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους σε παχύσαρκα άτομα.

Καταναλώστε  περισσότερο τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την καύση θερμίδων. Εχει επίσης έχει αντιφλεγμονώδη και αντιυπερτασική δράση, ευαισθητοποιεί τη γλυκόζη και διεγείρει ευεργετικά τον γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην απώλεια βάρους χάρη στις φυσικές χημικές ουσίες που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Τρώτε περισσότερη βρώμη

 Μαζί με άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως στηρίζει έναν υγιή μεταβολισμό. Η βρώμη μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να κάψετε περισσότερο λίπος. Η ακατέργαστη βρώμη είναι εξαιρετική πηγή ανθεκτικού αμύλου που ξεφεύγει από την πέψη στο λεπτό έντερο υγιών ατόμων. Το ανθεκτικό άμυλο λειτουργεί σαν τροφή για τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερο, κι αυτό παρέχει μια καλύτερη αναλογία «καλών» προς «κακών» βακτηρίων του εντέρου. Ένα υγιές έντερο συντελεί στη διατήρηση της όρεξης υπό έλεγχο καθώς και στην υποστήριξη του ενεργειακού μεταβολισμού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα