Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι οι συσκευές αργού μαγειρέματος;

ΑρχικήΟικιακάΤι είναι οι συσκευές αργού μαγειρέματος;
spot_img

Οι συσκευές αργού μαγειρέματος είναι η απάντηση στην εξοικονόμηση χρόνου, αντίθετα με ότι προδίδει το όνομά τους.

Οι συσκευές «αργού μαγειρέματος», αργές εστίες, slow cookers ή πολυμάγειρες αργού μαγειρέματος όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι συσκευές μαγειρέματος που χρειάζονται χρόνο για να μαγειρέψουν το φαγητό. Σκεφτείτε κάτι αντίθετο από τις χύτρες ταχύτητας.

Κατασκευαστικά, μοιάζουν με κατσαρόλες, λόγω του κεραμικού σκεύους που υπάρχει στο εσωτερικό τους, ενώ έχουν διακόπτες προσαρμογής χρόνου και θερμοκρασίας. Ανάλογα με το είδος του φαγητού, μπορεί να χρειάζονται 1-10 ώρες για να μαγειρέψουν ένα πιάτο.

Όσον αφορά στη χρήση, δεν έχουν κάτι διαφορετικό από ένα τυπικό σκεύος μαγειρέματος. Απλά ρίχνετε τα υλικά μέσα στην συσκευή και τη ρυθμίζετε ανάλογα. Η ικανότητά του να μαγειρεύει αργά το φαγητό το καθιστά ασφαλές να το αφήνετε για ώρες, ακόμα και όλη τη νύχτα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για ένα φαγητό σε μια συσκευή αργού μαγειρέματος;

Όσον αφορά στο χρόνο μαγειρέματος, εάν ένα πιάτο χρειάζεται συνήθως 15-30 λεπτά για να μαγειρευτεί, σε μια αργή εστία θα χρειαστούν περίπου 1-2 ώρες σε δυνατή φωτιά και 4-6 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Αντίστοιχα, αν απαιτούνται 1-2 ώρες, χρειάζονται 3-4 ώρες σε δυνατή φωτιά και 6-8 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, αν χρειαστούν 2-4 ώρες, σε αργή εστία αυτό σημαίνει 4-6 ώρες σε δυνατή και 8-12 ώρες σε χαμηλή φωτιά.

Πλεονεκτήματα μιας συσκευής αργού μαγειρέματος

Οι συσκευές αργού μαγειρέματος  είναι ιδανικές για τους πολυάσχολους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να κάθονται πάνω από το φαγητό, καθώς απλά μπορούν να κοιμηθούν ένα πλήρες οκτάωρο όσο το φαγητό μαγειρεύεται. Είναι επίσης χρήσιμες για όσους δεν έχουν αρκετό χρόνο για να μαγειρέψουν το μεσημεριανό γεύμα, καθότι μπορούν απλά να ρυθμίσουν το χρόνο ούτως ώστε να είναι έτοιμο την ώρα του φαγητού. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, ακόμη, το βασικό πλεονέκτημα των αρωμάτων που αναδύει το φαγητό όταν μαγειρεύεται πολλή ώρα.

Τι πιάτα μπορείτε να φτιάξετε

 Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε πιάτα με βάση το κρέας, όπως κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό, ακόμα και σολομό. Όταν πρόκειται για πιάτα με λαχανικά, υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί, καθώς μπορείτε να μαγειρέψετε φασόλια, όσπρια, κάρυ, ακόμη και σούπες. Φροντίστε, όμως, τα λαχανικά να έχουν όγκο για να μη χάσουν το σχήμα τους.

Χρησιμοποιείτε πάντα 1/3 λιγότερο νερό από το συνηθισμένο. Ρύζι, ζυμαρικά και ευαίσθητα λαχανικά δεν ενδείκνυνται, καθώς χρειάζονται λίγο χρόνο και θα διαλυθούν. Επιπλέον, τα γαλακτοκομικά μπορεί να πήξουν σε μια τέτοια εστία, οπότε αν χρειάζεται να τα προσθέσετε, φροντίστε να το κάνετε μόνο τα τελευταία 30-40 λεπτά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα