Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, 2024
14.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το φαγητό του καλοκαιριού: Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες

ΑρχικήΟικιακάΤο φαγητό του καλοκαιριού: Στραπατσάδα με φρέσκα αυγά και ώριμες ντομάτες
spot_img

cibum team

Η στραπατσάδα (ή καγιανάς) είναι ένα από τα πολύ απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Αυτή εδώ είναι μια πολύ εύκολη συνταγή για καλοκαιρινή γευστική στραπατσάδα με πολύ ώριμες ντομάτες, που είναι και η εποχής τους.

Υλικά συνταγής

4 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες

5 ντοματίνια

5 αυγά

3 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 φύλλα βασιλικού για το πιάτο

Η συνταγή

Καταρχήν, πλένουμε τις ντομάτες. Δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα.

Με τον τρίφτη (στην πιο χοντρή πλευρά του) τρίβουμε τις μεγάλες ντομάτες, και πετάμε τη φλούδα που μένει

Τοποθετούμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα βαθύ ποιοτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά

Βάζουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια να σιγοψηθούν. Συνολικά, για να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τις ντομάτες θέλει 20 λεπτά και ίσως χρειαστεί να μειώσουμε λίγο τη φωτιά.

Οταν όλα τα υγρά από τριμμένες ντομάτες σχεδόν εξατμιστούν, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Με μια ξύλινη κουτάλα το γυρίζουμε απαλά για να πάει παντού.

Θα πρέπει να δειτε τη σάλτσα ντομάτας να έχει κοκκινίσει και να μοσχοβολάει, τα ντοματίνια είναι ολόκληρα και σχεδόν ψητά.

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι

Γυρίζουμε απαλά και αλατίζουμε (αν προτιμάτε βάλτε χοντρό αλάτι)

Οταν τα υλικά ενσωματωθούν καλά, η στραπατσάδα μας είναι έτοιμη. Σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι. Στολίζουμε το κάθε πιάτο με τα φύλλα βασιλικού.

Συμβουλές:

• Η στραπατσάδα δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, αλλά να μην είναι και ξερή.

• Ιδανικά συνοδεύεται με μια χωριάτικη σαλάτα ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Πηγή:  supersyntages.gr

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα καταγγελία στο Cibum – Ξύλο μήκους 3 cm μέσα σε δημοφιλή μπισκότα μεγάλης ελληνικής εταιρείας

Αιχμηρό κομμάτι ξύλου, δάγκωσε Ελληνίδα καταναλώτρια, μαζί με την μπουκιά από γνωστά μπισκότα μεγάλης ελληνικής εταιρείας.

Προσοχή! Και στην Ελλάδα πωλούνται οι δημοφιλείς μπάρες δημητριακών που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό

Καλούνται οι καταναλωτές να ελέγξουν τους κωδικούς για να μην κινδυνεύσει η υγεία τους.

Ερευνητές βρήκαν επικίνδυνες ουσίες σε “γάλα” αμυγδάλου, σόγιας, βρώμης και ρυζιού

Πώς οι χημικές αντιδράσεις της επεξεργασίας, μειώνουν τα θρεπτικά συστατικά στα ποτά φυτικής προέλευσης και αυξάνουν την παρουσία καρκινογόνων ουσιών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο