ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΌμιλος OPTIMA: Επενδύοντας στην εξωστρέφεια στη Food Expo 2025

Όμιλος OPTIMA: Επενδύοντας στην εξωστρέφεια στη Food Expo 2025

2 λεπτά ανάγνωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο συμμετείχε ο Όμιλος Optima στη φετινή Food Expo, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo από τις 8 και μέχρι τις 10 Μαρτίου 2025, φιλοξενώντας πάνω από 1300 κορυφαίες παραγωγικές και εμπορικές εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Advertisement -

Η παρουσία του Ομίλου OPTIMA στη Food Expo 2025 αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών του. Μέσα από στοχευμένες επαφές με υπάρχοντες και δυνητικούς πελάτες, ο  Όμιλος επεδίωξε τη διεύρυνση της παρουσίας του σε νέες αγορές, αλλά και την τόνωση της εξωστρέφειας για δύο από τα brands του:

  • της ΗΠΕΙΡΟΣ, της οικογένειας τυροκομικών προϊόντων που παράγεται με τα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας στις μονάδες στην Άρτα, την Ελασσόνα και τον Δομοκό, και αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας, με ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη κ.α.
  • και της Medolio, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της οποίας περιλαμβάνει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό και συμβατικό, σε μια ευρεία γκάμα συσκευασιών, προϊόντα ελαιολάδου και ελιές, που απευθύνονται τόσο στο λιανεμπόριο όσο και στην αγορά του HORECA.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική εταιρεία Medolio με έδρα την Τρίπολη εισήλθε στον Όμιλο OPTIMA στα τέλη του 2021.

- Advertisement -

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές, ο Όμιλος OPTIMA έχει επενδύσει στην ενδυνάμωση του εξαγωγικού προσανατολισμού του, με απώτερο στόχο να αναδείξει την κορυφαία ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και να ταξιδέψει το άρωμα και τη γεύση τους και στις πέντε ηπείρους.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας