Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βράσιμο: Το κόλπο για να μη φουσκώνει και χύνεται το νερό έξω από την κατσαρόλα

ΑρχικήΟικιακάΒράσιμο: Το κόλπο για να μη φουσκώνει και χύνεται το νερό έξω από την κατσαρόλα
spot_img

Γλιτώστε από το καθάρισμα και το τρίψιμο με μια απλή κίνηση!

Βράζετε λαχανικά ή ζυμαρικά όταν ξαφνικά αρχίζει να φουσκώνει και χύνεται το νερό έξω από την κατσαρόλα και πάνω στα μάτια της κουζίνας που αφήνουν στίγμα και μετά θέλουν τρίψιμο.

- Advertisement -

Κι όμως είναι τόσο απλό να γλιτώσουμε από αυτόν τον συνηθισμένο μπελά στην κουζίνα! Αρκεί την ώρα που φουσκώνει το νερό να τοποθετήσετε μια ξύλινη κουτάλα ξαπλωτή στο στόμιο της κατσαρόλας και οι φυσαλίδες ως διά μαγείας θα υποχωρήσουν.

Αυτό αποκαλύπτει ο tik toker @gurusidneyraz σε βίντεο που μοιράστηκε με την αστεία λεζάντα: “Εδώ είναι κάτι που θα ήθελα να ήξερα πριν κλείσω τα 30 μου”.

Όταν οι φυσαλίδες που ανεβαίνουν στην κορυφή έρχονται σε επαφή με το ξύλινο κουτάλι, η επιφανειακή τάση των φυσαλίδων διαταράσσεται, με αποτέλεσμα να σπάνε και να διασκορπίζονται ξανά στο υγρό. Επιπλέον, το ξύλινο κουτάλι λειτουργεί ως φυσικό εμπόδιο, εμποδίζοντας τις φυσαλίδες να φτάσουν στην άκρη της κατσαρόλας και να χυθούν. Οι απορροφητικές ιδιότητες του ξύλου μπορεί επίσης να παίζουν μικρό ρόλο παίρνοντας μέρος της υγρασίας από τις φυσαλίδες.

Η επιτυχία του κόλπου εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος της κατσαρόλας, την ποσότητα νερού και την ποσότητα θερμότητας που χρησιμοποιείτε. Αν ο βρασμός γίνεται σε πολύ δυνατή φωτιά και οι φυσαλίδες φουσκώνουν γρήγορα, το κουτάλι μπορεί επίσης να ζεσταθεί γρήγορα – με αποτέλεσμα οι φυσαλίδες να βράσουν και να κατακλύσουν την κατσαρόλα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα