Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι το κρασί μας vegan;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΕίναι το κρασί μας vegan;
spot_img

Πώς γίνεται και πώς πιστοποιείται ένα κρασί ως vegan;

Μπορεί η βάση του κρασιού να είναι το σταφύλι, αλλά δεν είναι όλα τα κρασιά vegan.  H διαδικασία οινοποίησης, ειδικά με τη σύγχρονη τεχνολογία, μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένα ζωικά προϊόντα, όπως το αίμα των βοοειδών ως εκχύλισμα που απαγορεύτηκε από την ΕΟΚ το 1997.

Το vegan κρασί, αν και προφανώς δεν υπάρχουν καταγραφές, μπορεί να είναι όσο παλιό όσο και το πρώτο κρασί που φτιάχτηκε, με την παλαιότερη αρχαιολογική μαρτυρία κρασιού να χρονολογείται στο 7.000 π.Χ. Πολλοί υποθέτουν ότι το πρώιμο κρασί ήταν πιθανότατα vegan καθώς δημιουργήθηκε από ζυμωμένο χυμό σταφυλιού και ήταν λιγότερο επεξεργασμένο. Το πιο καινούριο στη βιομηχανία του vegan κρασιού αφορά μόνο σε  παράγοντες διήθησης.

Φυσικά, το vegan κρασί πρέπει να φέρει και τα αντίστοιχα διαπιστευτήρια. Η BevVeg! International, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πιστοποίηση vegan ποτών σε μια συνέντευξη στο Forbes αναφέρουν πως πιστοποιούν ως vegan τα κρασιά χωρίς ζωικά συστατικά ή ζωικά υποπροϊόντα κατά την επεξεργασία, διαύγαση ή διήθηση πριν από την εμφιάλωση ή τη συσκευασία και αυτά που δεν έχουν σε κανένα στάδιο δοκιμαστεί  σε ζώα. Η ίδια η BevVeg! έχει πιστοποιήσει κρασιά που έχουν αποσπάσει διακρίσεις για τη γεύση τους, όπως το το The Vice Wine από τη Νάπα και το Bellissima Prosecco από την Christie Brinkley.

Το αν ένα κρασί είναι πράγματι και πιστοποιημένα vegan αφορά στην πραγματικότητα όλους τους καταναλωτές, μιας και όλοι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τι βάζουν στο σώμα τους και αυτό να φαίνεται στην ετικέτα. Επιπλέον, το vegan κρασί, όπως και οτιδήποτε vegan, είναι αναμφίβολα πιο βιώσιμο από το κανονικό.

Επιπλέον, η ασφάλεια τροφίμων έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη στους ανθρώπους τα τελευταία 4 χρόνια, όπως προέβλεψε και μια έκθεση της εταιρείας καταναλωτικών τάσεων, Mintel. Οπότε για να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανησυχίες των καταναλωτών, οι κατασκευαστές  τροφίμων και ποτών αναζητούν ανεξάρτητες, τρίτες εταιρείες πιστοποίησης για να βοηθήσουν στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης στα προϊόντα και τις πρακτικές τους.

Είναι βιώσιμο, αλλά είναι γευστικό; Η γεύση του κρασιού εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το terroir, την μέθοδο, αλλά και το ίδιο το σταφύλι. Μέχρι σήμερα, η γενική παραδοχή είναι πως με βάση όλα τα παραπάνω, το vegan κρασί είναι όσο γευστικό είναι και το μη vegan.

 Επίσης, υπάρχουν όλες οι ποικιλίες (λευκό, κόκκινο, ροζέ) και όλες οι γεύσεις (ξηρό, γλυκό, ημίγλυκο, φρουτώδες κ.α.) και στα vegan κρασιά. Ωστόσο, για τα πιο γλυκά κρασιά, επειδή ορισμένα σάκχαρα παρασκευάζονται με κόκαλο, πρέπει να αποδεικνύουν ότι η ζάχαρη που χρησιμοποιείται είναι vegan.

Η εταιρεία παραγωγής κρασιών Virgin Wines είναι ένα παράδειγμα εταιρείας με μεγάλη ποικιλία σε vegan κρασιά, με πάνω από 400 είδη διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς επιλογών κόκκινου , λευκού, ροζέ, Prosecco και σαμπάνιας.

Όσο για την τιμή, σε αντίθεση με όλα τα vegan προϊόντα, τα vegan κρασιά έχουν αρκετά λογικές τιμές. Η BevVeg, για παράδειγμα, έχει πιστοποιήσει κρασιά που κοστίζουν ακόμα και 9,5 ευρώ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα