Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι το ζελέ vegan;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΕίναι το ζελέ vegan;
spot_img

Oι συνταγές με ζελέ είναι αγαπημένες εδώ και χρόνια και όλοι το έχουν αγαπήσει ή τουλάχιστον σίγουρα το έχουν δοκιμάσει κάποια στιγμή. Μπορεί όμως το επιδόρπιο ζελέ να ενταχθεί σε μία vegan διατροφή;

Mε τη δημοτικότητα της vegan διατροφής, δηλαδή της διατροφής αμιγώς φυτικών προϊόντων, να αυξάνεται, οι οπαδοί της συχνά αναζητούν νέες νόστιμες λύσεις στη διατροφή τους. Εάν πρέπει κανείς να σκεφτεί ένα γλυκό, υγιεινό και με πρώτη ύλη τα φρούτα, μπορεί να του έρθει και το ζελέ σαν σκέψη. Ωστόσο, ενώ δεν περιέχει αυγά ή γάλα, είναι vegan;

 Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς είναι πολύ δύσκολο καμιά φορά να ξεχωρίσει κανείς όλα τα συστατικά και αν κάποιο εξαιρείται ως ζωικής προέλευσης. Πριν αγοράσετε ένα ζελέ, είναι καλύτερο να κοιτάξετε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε. Βασικό συστατικό του ζελέ αποτελεί η ζελατίνη που προέρχεται από κολλαγόνο από ζωικά προϊόντα, όπως ο χόνδρος του βοείου και του χοιρινού, το δέρμα και τα οστά. Επίσης, ορισμένα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται για ζελέ δεν είναι vegan και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μέλι. Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, το ζελέ δεν είναι vegan.

Μπορεί να υπάρξει vegan ζελέ; Η απάντηση είναι, ναι. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα ζελέ που δεν περιέχουν ζωικά συστατικά, αν και πιο σπάνια. Επίσης, σύμφωνα με το Can Vegans Eat,  μπορείτε να φτιάξετε ζελέ στο σπίτι σας, αντικαθιστώντας τα ζωικής προέλευσης υλικά με φυτικά, όπως για παράδειγμα άγαρ-άγαρ. Αυτό το συστατικό είναι φτιαγμένο από φύκια και έχει την ίδια υφή με τη ζελατίνη.  Εναλλακτικά για τη ζελατίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηκτίνη, Carrageenan, άμυλο καλαμποκιού και άμυλο πατάτας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα