Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα vegan Nutella είναι γεγονός

ΑρχικήΝέαmarketingΗ νέα vegan Nutella είναι γεγονός
spot_img

Με ποια συστατικά αντικαθίστανται τα γαλακτοκομικά;

   Θέλοντας να ικανοποιήσει πλέον και τους vegan καταναλωτές, η Ferrero γνωστοποίησε πριν λίγους μήνες πως κυκλοφορεί μια από τις πιο εμβληματικές της μάρκες, τη Nutella, πλέον σε αμιγώς φυτική έκδοση. Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι με ποια συστατικά θα αντικατασταθούν τα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας, η Vegan Nutella η οποία ξεκίνησε να κυκλοφορεί ήδη από χθες σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο και θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στη Γερμανία, θα περιέχει ρύζι και σιρόπι ρεβιθιού αντί για γάλα. «Η γεύση και η υφή είναι ακριβώς ίδια», λέει η Ferrero. Η νέα έκδοση του spread θα παραχθεί στην Ιταλία στο εργοστάσιο Sant’Angelo dei Lombardi, παρόλο που το μεγαλύτερο site της Nutella στον κόσμο βρίσκεται στη Γαλλία, στη βόρεια πόλη Villers-Ecalles.

   Ουσιαστικά θα αλλάξει το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη που αφορά ένα 8,7%, ενώ το υπόλοιπο 91,3% των συστατικών που είναι έτσι κι αλλιώς φυτικής προέλευσης, θα παραμείνει ίδιο. «Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να μειώσουν ή να κόψουν τα ζωικά προϊόντα», ανέφερε η εταιρία. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο εκείνους που από επιλογή δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά αλλά και αυτούς με δυσανεξία στη λακτόζη.

   Η εταιρεία, η οποία γνωρίζει πόσο ευαίσθητοι είναι οι θαυμαστές σε οποιαδήποτε παραλλαγή της συνταγής, έχει αφιερώσει πέντε χρόνια έρευνας για να τελειοποιήσει τη νέα Nutella. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες με στόχο να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της στην κατηγορία φυτικής σοκολάτας, σε όλες τις μάρκες, οι οποίες έφτασαν τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ τους πρώτους επτά μήνες του 2024, σε μια παγκόσμια αγορά 434 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο