Με ποια συστατικά αντικαθίστανται τα γαλακτοκομικά;
Θέλοντας να ικανοποιήσει πλέον και τους vegan καταναλωτές, η Ferrero γνωστοποίησε πριν λίγους μήνες πως κυκλοφορεί μια από τις πιο εμβληματικές της μάρκες, τη Nutella, πλέον σε αμιγώς φυτική έκδοση. Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι με ποια συστατικά θα αντικατασταθούν τα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρίας, η Vegan Nutella η οποία ξεκίνησε να κυκλοφορεί ήδη από χθες σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο και θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στη Γερμανία, θα περιέχει ρύζι και σιρόπι ρεβιθιού αντί για γάλα. «Η γεύση και η υφή είναι ακριβώς ίδια», λέει η Ferrero. Η νέα έκδοση του spread θα παραχθεί στην Ιταλία στο εργοστάσιο Sant’Angelo dei Lombardi, παρόλο που το μεγαλύτερο site της Nutella στον κόσμο βρίσκεται στη Γαλλία, στη βόρεια πόλη Villers-Ecalles.
Ουσιαστικά θα αλλάξει το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη που αφορά ένα 8,7%, ενώ το υπόλοιπο 91,3% των συστατικών που είναι έτσι κι αλλιώς φυτικής προέλευσης, θα παραμείνει ίδιο. «Όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να μειώσουν ή να κόψουν τα ζωικά προϊόντα», ανέφερε η εταιρία. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο εκείνους που από επιλογή δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά αλλά και αυτούς με δυσανεξία στη λακτόζη.
Η εταιρεία, η οποία γνωρίζει πόσο ευαίσθητοι είναι οι θαυμαστές σε οποιαδήποτε παραλλαγή της συνταγής, έχει αφιερώσει πέντε χρόνια έρευνας για να τελειοποιήσει τη νέα Nutella. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες με στόχο να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της στην κατηγορία φυτικής σοκολάτας, σε όλες τις μάρκες, οι οποίες έφτασαν τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ τους πρώτους επτά μήνες του 2024, σε μια παγκόσμια αγορά 434 εκατομμυρίων ευρώ.