Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να γίνετε vegan: Χρήσιμες συμβουλές για εύκολη προσαρμογή

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΠως να γίνετε vegan: Χρήσιμες συμβουλές για εύκολη προσαρμογή
spot_img

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο, όμως, τελικά το να γίνει κάποιος vegan είναι πολύ πιο εύκολο αρκεί να ακολουθεί τα σωστά βήματα.

Ακολουθούν μερικές δοκιμασμένες και δοκιμασμένες συμβουλές που θα βοηθήσουν αυτή τη συναρπαστική διαδικασία να πάει ομαλά.

Σιγά – σιγά

Να έχετε κατά νου τον τελικό σας στόχο, αλλά να πηγαίνετε με τον δικό σας ρυθμό. Μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να γίνουν vegan εν μία νυκτί και αν μπορείτε να το κάνετε και εσείς, καλώς. Ωστόσο, μην ανησυχείτε εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο. Όπως κάθε άλλη αλλαγή στον τρόπο ζωής, έτσι και το να γίνει κανείς vegan όχι μόνο απαιτεί να το συνηθίσει, αλλά χρειάζεται χρόνος για να προσδιορίσει τι θα λειτουργήσει καλύτερα για εκείνον. Δεν είναι μια εμπειρία που ταιριάζει σε όλους και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το δοκιμάσει κανείς.

Το να κάνετε μικρές αλλαγές στα καθημερινά σας γεύματα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε την ποσότητα των φυτικών τροφών στη διατροφή σας. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε αφαιρώντας το κρέας ή τα γαλακτοκομικά μια μέρα την εβδομάδα και να συνεχίσετε από εκεί. Ή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να αλλάξετε ένα γεύμα τη φορά, να τρώτε vegan πρωινό κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, να προσθέσετε ένα μεσημεριανό γεύμα για vegan κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας και ούτω καθεξής. Θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε να αλλάξετε ένα προϊόν τη φορά, ανταλλάσσοντας το αγελαδινό γάλα με γάλα αμυγδάλου ή σόγιας ή βούτυρο με λάδι καρύδας ή μαργαρίνη. Υπάρχει μια φυτική εναλλακτική για σχεδόν κάθε είδος τροφής που μπορείτε να σκεφτείτε, ώστε να μην χρειάζεται να χάσετε κανένα από τα αγαπημένα σας τρόφιμα.

Κάντε το σωστά

Βεβαιωθείτε ότι δεν χάνετε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ακριβώς επειδή είστε vegan, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε 100% υγιείς, καθώς υπάρχουν vegan εκδοχές σχεδόν κάθε τύπου πρόχειρου φαγητού που μπορείτε να σκεφτείτε. Εφόσον τρώτε μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμες φυτικές τροφές, ο σχεδιασμός μιας υγιεινής διατροφής που ενσωματώνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε θα είναι παιχνιδάκι.

Δοκιμάστε νέα πράγματα

Περιποιηθείτε τους γευστικούς σας κάλυκες με νέα φαγητά και νέες γεύσεις. Φεύγοντας από τις συνήθειές σας θα οδηγηθείτε σε ένα ταξίδι που θα ανακαλύψετε νέες κουζίνες. Υπάρχουν χιλιάδες vegan συνταγές εκεί έξω από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όποια και αν είναι η γαστρονομική σας προτίμηση, θα συναντήσετε εκπληκτικά νέα πιάτα και ενδιαφέρουσες παραλλαγές στα παλιά σας αγαπημένα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε βραβευμένος σεφ για να το πετύχετε αυτό. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τον αριθμό των γευμάτων που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα από πράγματα που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας ή με υλικά του τοπικού σούπερ μάρκετ.

Συνεχίστε να μαθαίνετε

Να θυμάστε ότι το να είσαι vegan είναι μια καμπύλη μάθησης. Για να ζεις ως vegan σε έναν μη vegan κόσμο χρειάζεται τόσο θάρρος όσο και περιέργεια. Ο βιγκανισμός υπάρχει από το 1944, αλλά εξακολουθεί να είναι μια σχετικά νέα έννοια για πολλούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να αφήσετε στον εαυτό σας χρόνο να μάθει για τους διάφορους τομείς του βιγκανισμού και να θυμάστε να επιβραβεύετε τον εαυτό σας κατά διαστήματα για την πρόοδο που έχετε κάνει.

Ζητήστε βοήθεια

“Πού μπορώ να αγοράσω vegan σοκολάτα;” “Πώς ψήνω κέικ χωρίς αυγά;” «Δεν ξέρω πώς να μιλήσω στην οικογένειά μου για τον βιγκανισμό!» Μην φοβάστε – δεν είστε μόνοι. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να μιλάτε με άλλους vegan για να κάνετε τη μετάβασή σας ακόμα πιο εύκολη. Συνδεθείτε με άλλους μέσω social media όπως το Facebook ή το Twitter όπου θα ανακαλύψετε πολλούς φιλικούς ανθρώπους πρόθυμους να σας βοηθήσουν.

Θυμηθείτε γιατί

Συνεχίστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους που επιλέξατε ένα vegan τρόπο ζωής και τα οφέλη που έχετε νιώσει από τότε που γίνατε vegan. Αν έχετε μια κακή μέρα ή νιώθετε ότι όλο το vegan θέμα απαιτεί σκληρή δουλειά, πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε για λίγο τις επιλογές σας. Το να διαβάζετε βιβλία ή να παρακολουθείτε τακτικά ενημερωτικά βίντεο σχετικά με τον βιγκανισμό μπορεί να σας βοηθήσει, όπως και η διατήρηση ενθαρρυντικών οπτικών υπενθυμίσεων όπως φωτογραφίες των αγαπημένων σας ζώων. Ή τι θα λέγατε να εντοπίσετε το πλησιέστερο καταφύγιο ζώων; Το να περάσετε χρόνο με ζώα που εκτρέφονται παραδοσιακά και να γνωρίσετε την υπέροχη προσωπικότητά τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιβεβαιώσετε τη δέσμευσή σας στον βιγκανισμό.

Μην τα παρατάτε

Εάν πιστεύετε στον εαυτό σας, η vegan ζωή θα γίνει σύντομα δεύτερη φύση. Υπάρχει πάντα ένας καλύτερος λόγος για να μείνετε πιστός στην απόφασή σας παρά να πάτε ενάντια σε αυτήν. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους φίλους ή την οικογένειά σας, μην τα παρατάτε. Θυμηθείτε, υπάρχουν πολλές ομάδες vegan στο διαδίκτυο, αλλά και εκτός των οποίων μπορείτε να συμμετάσχετε.

Φροντίστε να κάνετε πράγματα στην πορεία που σας θυμίζουν τη χαρά της βίγκαν ζωής και προχωρήστε μέρα-μέρα. Έχετε επιλέξει έναν καταπληκτικό, συναρπαστικό και βαθύ τρόπο να ζήσετε τη ζωή σας – φροντίστε να τον απολαύσετε.

https://www.vegansociety.com/go-vegan/how-go-vegan

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα