Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2025
10 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Action on Sugar: Μόνο 1 στα 20 παιδικά γιαούρτια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ζάχαρης

Παραπλανητικές οι συσκευασίες με παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για την υγεία

Εντομοφαγία: Η Ευρώπη εγκρίνει τώρα και τους γρύλους ως New Food μετά τα σκουλήκια

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA - Το Αλεύρι και τα ζυμαρικά γρύλου

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το ωμό αλεύρι και η άψητη ζύμη έχει προκαλέσει πολλές τροφικές ασθένειες.

Δάπεδο βιομηχανίας τροφίμων: Η αξία της χρήσης χρωματικού διαχωρισμού

Ο κύριος σκοπός του δαπέδου στις εγκαταστάσεις παρασκευής τροφίμων είναι η συμμόρφωση με της απαιτήσεις ασφαλείας.

Η μεγαλύτερη και χειρότερη επιδημία λιστερίωσης στην παγκόσμια ιστορία

216 θάνατοι και 1.060 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Βιομηχανία τροφίμων: Αναλύσεις μικροοργανισμών σε πεπιεσμένο αέρα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μεταποιητές τροφίμων και ποτών

Food Sabotage: Οι απίστευτες δολιοφθορές, η θέση της βιομηχανίας τροφίμων και τα Food Defense Plans

Ιστορικά, η δολιοφθορά προέρχεται από εγκληματίες που επιχειρούν εκβιασμό, εργαζόμενους με μνησικακία, ανταγωνιστές, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Ready to Eat Food: Ανασκόπηση Μικροβιακής μόλυνσης- Εστίες – Πρόληψη- Αντιμετώπιση

Φως σε όλα τα θέματα που άπτονται της μικροβιολογικής ασφάλειας των ετοίμων προς κατανάλωση τροφίμων (RTE)

Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για τη σημασία των βιοφίλμ στην αντιμετώπιση των παθογόνων

food decoration: Δηλητηριάσεις από διακοσμήσεις γλυκών – Τοξικές οι γυαλιστερές σκόνες

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Cheesecake: Η καταγωγή του είναι από τη… Σάμο! Η απλή συνταγή του Αθηναίου του Ναυκρατίτη

Το δημοφιλές γλυκό προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μετράει περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής

Όταν ο Ρούσβελτ κήρυξε πόλεμο στις μπανανόφλουδες!

Ο τρόμος της μπανάνας στις αρχές του 20ου αιώνα στη Νέα Υόρκη

Decaf: Πόση καφεΐνη έχει ο Ντεκαφεϊνέ;

Οι μέθοδοι αφαίρεσης της καφεΐνης

Έρευνα: Οι εκπομπές μαγειρικής παραβλέπουν τις πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Πολλά προγράμματα μαγειρικής δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας τροφίμων.

Έλεγχος τροφίμων: Η νέα πραγματικότητα της εικονικής αξιολόγησης

Ελεγκτές και αξιολογητές τάσσονται υπέρ της συνέχισης των ελέγχων εξ αποστάσεως

Όζον: Η νέα πρακτική απολύμανσης φρούτων και λαχανικών

Όλες οι πληροφορίες για την εφαρμογή όζοντος στη βιομηχανία τροφίμων

Η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για το φυτικό αυγό JUST Egg

Έλαβε έγκριση από την Ευρώπη, για την ασφάλεια του βασικού συστατικού, ροβίτσα

Βιομηχανία τροφίμων: Πως αντιμετωπίζεται η ενζυμική αμαύρωση σε φρούτα και λαχανικά

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις. Του Γιώργου Μορφονιού

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000

Τον Δεκέμβριο 2021 το deadline για μετάβαση στο ISO22000:2018.

ΘΕΜΑ: Αρχές συσκευασίας με τροποποιημένη (προστατευτική) ατμόσφαιρα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ο food expert. Του Γιώργου Μορφονιού*

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο