Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Must Read

Food Sabotage: Οι απίστευτες δολιοφθορές, η θέση της βιομηχανίας τροφίμων και τα Food Defense Plans

Ιστορικά, η δολιοφθορά προέρχεται από εγκληματίες που επιχειρούν εκβιασμό, εργαζόμενους με μνησικακία, ανταγωνιστές, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Ready to Eat Food: Ανασκόπηση Μικροβιακής μόλυνσης- Εστίες – Πρόληψη- Αντιμετώπιση

Φως σε όλα τα θέματα που άπτονται της μικροβιολογικής ασφάλειας των ετοίμων προς κατανάλωση τροφίμων (RTE)

Βιοφίλμ: Ο “ύπουλος εχθρός” της βιομηχανίας τροφίμων – Τρόποι εξάλειψης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για τη σημασία των βιοφίλμ στην αντιμετώπιση των παθογόνων

food decoration: Δηλητηριάσεις από διακοσμήσεις γλυκών – Τοξικές οι γυαλιστερές σκόνες

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Cheesecake: Η καταγωγή του είναι από τη… Σάμο! Η απλή συνταγή του Αθηναίου του Ναυκρατίτη

Το δημοφιλές γλυκό προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα και μετράει περισσότερα από 4.000 χρόνια ζωής

Όταν ο Ρούσβελτ κήρυξε πόλεμο στις μπανανόφλουδες!

Ο τρόμος της μπανάνας στις αρχές του 20ου αιώνα στη Νέα Υόρκη

Decaf: Πόση καφεΐνη έχει ο Ντεκαφεϊνέ;

Οι μέθοδοι αφαίρεσης της καφεΐνης

Έρευνα: Οι εκπομπές μαγειρικής παραβλέπουν τις πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Πολλά προγράμματα μαγειρικής δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας τροφίμων.

Έλεγχος τροφίμων: Η νέα πραγματικότητα της εικονικής αξιολόγησης

Ελεγκτές και αξιολογητές τάσσονται υπέρ της συνέχισης των ελέγχων εξ αποστάσεως

Όζον: Η νέα πρακτική απολύμανσης φρούτων και λαχανικών

Όλες οι πληροφορίες για την εφαρμογή όζοντος στη βιομηχανία τροφίμων

Η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για το φυτικό αυγό JUST Egg

Έλαβε έγκριση από την Ευρώπη, για την ασφάλεια του βασικού συστατικού, ροβίτσα

Βιομηχανία τροφίμων: Πως αντιμετωπίζεται η ενζυμική αμαύρωση σε φρούτα και λαχανικά

Οι σύγχρονες προσεγγίσεις. Του Γιώργου Μορφονιού

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000

Τον Δεκέμβριο 2021 το deadline για μετάβαση στο ISO22000:2018.

ΘΕΜΑ: Αρχές συσκευασίας με τροποποιημένη (προστατευτική) ατμόσφαιρα

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ο food expert. Του Γιώργου Μορφονιού*

Επιστήμη με γέλιο: τα βραβεία «Νόμπελ» του τρελού επιστήμονα 2021

Ο οργασμός ξεβουλώνει τη μύτη, τα μούσια απαλύνουν τον πόνο από μπουνιά, τα βακτήρια στις πεταμένες τσίχλες…

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.

Καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση στην Αττική – Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί δηλητηρίασης σε κατασκήνωση στην Αττική.

Εμφιαλωμένα νερά: Πληθαίνουν ο ομαδικές αγωγές για μικροπλαστικά και χημικά

Οι ομαδικές αγωγές που αφορούν εμφιαλωμένο νερό αυξάνονται, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στα χημικά και τα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης