Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει κάτι συνήθεια

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΕπιστήμη: Ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνει κάτι συνήθεια
spot_img

Νέα μελέτη μηχανικής μάθησης διαπιστώνει ότι διαφορετικές συνήθειες χρειάζονται διαφορετικό χρόνο για να ριζώσουν.

Νέα μελέτη του Caltech (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας) και του Πανεπιστημίου του Σικάγο καθώς και της Πενσυλβάνια, αποδεικνύει πως χρειάζεται συγκεκριμένος χρόνος για την ανάπτυξης μιας συνήθειας όπως αυτή του γυμναστηρίου, ή του πλυσίματος των χεριών. Σύμφωνα με την έρευνα, χρειάζονται έξι μήνες για να γίνει κάποιος τακτικός επισκέπτης του γυμναστηρίου ενώ μερικές μόνο εβδομάδες, χρειάζονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας για να συνηθίσουν να πλένουν τα χέρια τους.

Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός για τη δημιουργία συνήθειας”, λέει η Anastasia Buyalskaya (PhD ’21), επίκουρη καθηγήτρια μάρκετινγκ στο HEC Paris. “Μπορεί να έχετε ακούσει ότι χρειάζονται περίπου 21 ημέρες για να σχηματιστεί μια συνήθεια, αλλά αυτή η εκτίμηση δεν βασίστηκε σε καμία επιστήμη», λέει ο Colin Camerer του Caltech.“Τα έργα μας υποστηρίζουν την ιδέα ότι η ταχύτητα σχηματισμού συνήθειας διαφέρει ανάλογα με την εν λόγω συμπεριφορά και διάφορους άλλους παράγοντες”.

    Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία μηχανικής μάθησης για τη μελέτη του σχηματισμού συνήθειας, τα οποία επιτρέπουν στους ερευνητές να μελετούν τους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου στο φυσικό τους περιβάλλον. Για την έρευνα του γυμναστηρίου, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με το 24 Hour Fitness και για την έρευνα για το πλύσιμο των χεριών, συνεργάστηκαν με μια εταιρεία που χρησιμοποίησε τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) για την παρακολούθηση του πλυσίματος των χεριών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με το Eurekalert.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα πάνω από 30.000 εγγεγραμμένους σε γυμναστήρια για τέσσερα χρόνια και περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία σε σχεδόν 100 βάρδιες.

     Σύμφωνα με την έρευνα, παράμετροι όπως η ώρα της μέρας, δεν επηρέαζαν σε κανένα βαθμό την ανάπτυξη της συνήθειας, ωστόσο το ιστορικό συμπεριφοράς κάποιου αποδείχθηκε πολύ σχετικό. Για παράδειγμα, για το 76% των αθλούμενων, το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη επίσκεψη του στο γυμναστήριο ήταν καθοριστικός παράγοντας για το αν θα ξανά πήγαινε. Δηλαδή όσο μικρότερο ήταν το διάστημα αυτό τόσο πιο εύκολα ο αθλούμενους σχημάτιζε μια συνήθεια.

Το 69% των αθλητών του γυμναστηρίου ήταν πιο πιθανό να πηγαίνουν στο γυμναστήριο τις ίδιες ημέρες της εβδομάδας, με τη Δευτέρα και την Τρίτη να είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

    Όσον αφορά την μελέτη για το πλύσιμο των χεριών, οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από τους οποίους απαιτήθηκε να φορούν κονκάρδες RFID που κατέγραφαν τη δραστηριότητά τους στο πλύσιμο των χεριών.

“Συνολικά, βλέπουμε ότι η μηχανική μάθηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη μελέτη των ανθρώπινων συνηθειών εκτός εργαστηρίου”, τονίζει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο