Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας “EU TalentOn”

ΑρχικήΝέαΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πρώτο βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας “EU TalentOn”
spot_img

Μια σημαντική διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επετεύχθη για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Αλέξανδρος Ταταρίδας, Υποψήφιος Διδάκτορας του Εργαστηρίου Γεωργίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η ομάδα του συμμετείχαν στον πρώτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Έρευνας και Καινοτομίας “EU TalentOn”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από  14 έως  18 Σεπτεμβρίου 2022 στην πόλη Leiden της Ολλανδίας, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η διεθνής ομάδα SoilFix, στην οποία συμμετείχε ο κ. Ταταρίδας, κέρδισε το πρώτο βραβείο στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Soil Deal for Europe», ενώ η ερευνητική πρόταση της ίδιας ομάδας, αναδείχτηκε η καλύτερη για όλο τον διαγωνισμό, κερδίζοντας το πρώτο  EU TalentOn. Οι νικητές παρέλαβαν τα βραβεία τους από την κ. Άννα Παναγοπούλου, Διευθύντρια  της Ευρωπαϊκής  Έρευνας και Καινοτομίας στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι 5 νικήτριες ομάδες του EU TalentOn, οι οποίες έλαβαν 8.000 ευρώ έκαστη, ανακάλυψαν επιστημονικές λύσεις σε κοινωνικές προκλήσεις που συνδέονται με τις πέντε αποστολές της ΕΕ.

Το EU TalentOn είναι μια νέα εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους ερευνητές να βρουν λύσεις για την επίλυση σημαντικών παγκοσμίων προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων για να βρουν τις καλύτερες επιστημονικές λύσεις σε προβλήματα κοινωνικών προκλήσεων που συνδέονται με τις πέντε αποστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες είναι: η κλιματική αλλαγή, ο καρκίνος, ο ωκεανός, οι πόλεις και το έδαφος.  

Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχαν  συνολικά 104 νέοι ερευνητές ηλικίας μεταξύ 21 και 35 ετών. Ο διαγωνισμός EU TalentOn θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Το 2024 η χώρα που θα φιλοξενήσει το δεύτερο διαγωνισμό, είναι η Πολωνία και συγκεκριμένα η πόλη Katowice, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των επιστημών για εκείνο το έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό EU TalentOn, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την παρακάτω ιστοσελίδα: https://research-and-innovation.ec.europa.eu/funding/funding-opportunities/eu-talenton_en

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα