Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια Πρωτιά! Chopisticks που ενισχύουν την αλμυρή γεύση

Ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν πιο νόστιμα τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΠαγκόσμια Πρωτιά! Chopisticks που ενισχύουν την αλμυρή γεύση
spot_img

Ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν πιο νόστιμα τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Ιάπωνες ερευνητές έχουν αναπτύξει ηλεκτρονικά chopsticks που ενισχύουν τις αλμυρές γεύσεις, βοηθώντας ενδεχομένως όσους χρειάζονται να μειώσουν το αλάτι στη διατροφή τους. Η Kirin Holdings Company, Limited (Kirin Holdings) και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Meiji Dr. Homei Miyashita ανέπτυξαν chopstick με ηλεκτρική διέγερση που ενισχύει τη γεύση των τροφίμων με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. 

Σε κλινικές δοκιμές με άτομα που ακολουθούν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, η χρήση της συσκευής chopstick ενίσχυσε την αλμυρή γεύση σε σχεδόν ανάλατα φαγητά κατά περίπου 1,5 φορές. Η συσκευή που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά χρησιμοποιεί ένα ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα για να μεταφέρει ιόντα νατρίου από τα τρόφιμα, μέσω των chopsticks, στο στόμα όπου δημιουργούν μια αίσθηση αλμυρού.

Ο Miyashita και το εργαστήριό του έχουν εξερευνήσει διάφορους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να αλληλεπιδράσει και να διεγείρει τις ανθρώπινες αισθητηριακές εμπειρίες. Αυτή η κοινή έρευνα ανακάλυψε τη δυνατότητα χρήσης της επίδρασης της ενίσχυσης της αλμυρής γεύσης με ηλεκτρική διέγερση και σε άλλα καθημερινά σκεύη εκτός από τα chopsticks, όπως κουτάλια και μπολ τσαγιού, αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ικανοποίησης γεύσης με ανάλατα τρόφιμα. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για άτομα που προσπαθούν ή πρέπει να διατηρήσουν μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο.

Τα chopsticks που βελτιώνουν τη γεύση μπορεί να έχουν ιδιαίτερη σημασία στην Ιαπωνία, όπου η παραδοσιακή διατροφή ευνοεί τις αλμυρές γεύσεις. Ο μέσος Ιάπωνας ενήλικας καταναλώνει περίπου 10 γραμμάρια αλατιού την ημέρα, διπλάσια από την ποσότητα που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου σχετίζεται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων παθήσεων.

Ο Miyashita και η Kirin τελειοποιούν το πρωτότυπο των chopsticks τους και ελπίζουν να τα εμπορευματοποιήσουν ήδη από το επόμενο έτος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα