Δύο πανεύκολοι τρόποι για να παγώσετε κρασί και μπύρα σε μόλις 7-15 λεπτά.
Η ζέστη του Αυγούστου (και οι υπόλοιποι μήνες δεν πάνε πίσω σε δίψα για παγωμένο αλκοόλ!) κάνει την ανάγκη για ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας ή κρασιού, επιτακτική. Τι γίνεται όμως εάν οι μπύρες ή το κρασί βρίσκονται στο ντουλάπι και όχι στο ψυγείο; Και τι να κάνει κάποιος όταν περιμένει καλεσμένους και δεν έχει παγώσει το κρασί ή την μπύρα; Υπάρχει τρόπος να τα παγώσουμε σε χρόνο dt; Η επιθυμία μας για παγωμένο κρασάκι ή μπύρα, δεν είναι καταδικασμένη να σβήσει, εάν κάνετε τα παρακάτω…
Πώς να παγώσετε γρήγορα το κρασί σε 7 ή σε 15 λεπτά.
Για να παγώσετε πολύ γρήγορα το μπουκάλι με το πολυπόθητο κρασί σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι πάγος, νερό και αλάτι. Γεμίστε ένα μπολ με το νερό και μία μεγάλη κουταλιά αλάτι καθώς και παγάκια. Επειδή το αλάτι μειώνει αυτόματα το σημείο πήξης του νερού, ο πάγος θα λιώσει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το συνηθισμένο, πράγμα που οδηγεί σε πιο κρύο νερό για το κρασί. Το ίδιο ισχύει και με τα μπουκάλια ή κουτάκια της μπύρας ή εν πάση περιπτώσει με οποιοδήποτε αναψυκτικό που είναι ακόμα ζεστό ενώ εσείς θέλετε να το απολαύσετε παγωμένο.
Υπάρχει επίσης ένας άλλος τρόπος γρήγορης ψύξης κρασιού και μπύρας. Για αυτή την μέθοδο τυλίξτε με μία υγρή πετσέτα κουζίνας το μπουκάλι και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν το βγάλετε σε επτά λεπτά, το ποτό σας θα είναι παγωμένο.
Πώς να διατηρήσετε παγωμένο το κρασί
Όταν το κρασί παγώσει γεμίζετε το ποτήρι σας και το απολαμβάνετε. Όμως θέλετε να παραμείνει δροσερό και φυσικά δεν θέλετε να βάλετε παγάκια γιατί θα αραιώσει και θα χαλάσει την απόλαυση. Τι μπορείτε να κάνετε; Τοποθετήστε στην κατάψυξη λίγα σταφύλια και αφήστε για λίγες ώρες. Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα βάλετε στο ποτήρι με το κρασί το οποίο θα διατηρηθεί δροσερό χωρίς να αραιωθεί!
Πληροφορίες από delish.com