Σάββατο, Ιανουάριος 11, 2025
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να παγώσετε γρήγορα μπύρα και κρασί

ΑρχικήΟικιακάΠως να παγώσετε γρήγορα μπύρα και κρασί
spot_img

Δύο πανεύκολοι τρόποι για να παγώσετε κρασί και μπύρα σε μόλις 7-15 λεπτά.  

Η ζέστη του Αυγούστου (και οι υπόλοιποι μήνες δεν πάνε πίσω σε δίψα για παγωμένο αλκοόλ!) κάνει την ανάγκη για ένα παγωμένο ποτήρι μπύρας ή κρασιού, επιτακτική. Τι γίνεται όμως εάν οι μπύρες ή το κρασί βρίσκονται στο ντουλάπι και όχι στο ψυγείο; Και τι να κάνει κάποιος όταν περιμένει καλεσμένους και δεν έχει παγώσει το κρασί ή την μπύρα; Υπάρχει τρόπος να τα παγώσουμε σε χρόνο dt; Η επιθυμία μας για παγωμένο κρασάκι ή μπύρα, δεν είναι καταδικασμένη να σβήσει, εάν κάνετε τα παρακάτω…

Πώς να παγώσετε γρήγορα το κρασί σε 7 ή σε 15 λεπτά.

Για να παγώσετε πολύ γρήγορα το μπουκάλι με το πολυπόθητο κρασί σας,  το μόνο που χρειάζεστε είναι πάγος, νερό και αλάτι. Γεμίστε ένα μπολ με το νερό και μία μεγάλη κουταλιά αλάτι καθώς και παγάκια. Επειδή το αλάτι μειώνει αυτόματα το σημείο πήξης του νερού, ο πάγος θα λιώσει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το συνηθισμένο, πράγμα που οδηγεί σε πιο κρύο νερό για το κρασί. Το ίδιο ισχύει και με τα μπουκάλια ή κουτάκια της μπύρας ή εν πάση περιπτώσει με οποιοδήποτε αναψυκτικό που είναι ακόμα ζεστό ενώ εσείς θέλετε να το απολαύσετε παγωμένο.

Υπάρχει επίσης ένας άλλος τρόπος γρήγορης ψύξης κρασιού και μπύρας. Για αυτή την μέθοδο τυλίξτε με μία υγρή πετσέτα κουζίνας το μπουκάλι και βάλτε το στην κατάψυξη. Όταν το βγάλετε σε επτά λεπτά, το ποτό σας θα είναι παγωμένο.

Πώς να διατηρήσετε παγωμένο το κρασί

Όταν το κρασί παγώσει γεμίζετε το ποτήρι σας και το απολαμβάνετε. Όμως θέλετε να παραμείνει δροσερό και φυσικά δεν θέλετε να βάλετε παγάκια γιατί θα αραιώσει και θα χαλάσει την απόλαυση. Τι μπορείτε να κάνετε; Τοποθετήστε στην κατάψυξη λίγα σταφύλια και αφήστε για λίγες ώρες. Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα βάλετε στο ποτήρι με το κρασί το οποίο θα διατηρηθεί δροσερό χωρίς να αραιωθεί!  

Πληροφορίες από delish.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο