Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ραγδαία ανάπτυξη στο μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς πιστοποίησης τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΡαγδαία ανάπτυξη στο μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς πιστοποίησης τροφίμων
spot_img

Οι παράγοντες που οδηγούν την αγορά πιστοποίησης τροφίμων η οποία αναμένεται να φτάσει τα τα 2,243 δις  έως το 2027.

Η πιστοποίηση τροφίμων είναι ένας τύπος διασφάλισης σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, το υλικό αποθήκευσης και τη διανομή ενός προϊόντος διατροφής. Η πιστοποίηση απεικονίζει την καταναλωτική συμπεριφορά του τροφίμου και παρέχει τη βεβαιότητα ότι το προϊόν δεν περιέχει επιβλαβή συστατικά. Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων αποτελούνται από βιολογικούς, φυσικούς ή χημικούς παράγοντες στα τρόφιμα με τη δυνατότητα να επηρεάσουν σοβαρά το σύστημα υγείας του ανθρώπου. Η πιστοποίηση τροφίμων βοηθά διάφορους φορείς παροχής τροφίμων, όπως εστιατόρια, τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, και άλλες μικρές επιχειρήσεις τροφοδοσίας να υπακούουν στις οδηγίες καλής υγιεινής.    

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς Πιστοποίησης Τροφίμων προβλέπεται να φτάσει τα 2,243 δις  έως το 2027, από 1,672 δις το 2020, με CAGR 4,2% κατά την περίοδο 2021-2027 σύμφωνα με την πρόβλεψη της Valuates Reports.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά Πιστοποίησης Τροφίμων

Οι πρόσφατες ανακλήσεις τροφίμων υψηλού προφίλ (Häagen-Dazs της General Mills, Kinder της Ferrero, buitoni της Nestle και πολλές άλλες) έχουν ωθήσει τους καταναλωτές να ζητούν υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Και συνεπώς οι επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν πιστοποίηση στο πλαίσιο συγκεκριμένου προγράμματος ασφάλειας τροφίμων θα έχουν ένα επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Εκτός από την αυξημένη ζήτηση για πιστοποιημένα προϊόντα, έτσι κι αλλιώς η εφαρμογή των προτύπων για την ασφάλεια των τροφίμων γίνεται όλο και πιο απαραίτητη προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των ασθενειών και των θανάτων που προκαλούνται από παθογόνα που μεταδίδονται στα τρόφιμα, και αυτός είναι άλλος ένας, βασικός παράγοντας, που οδηγεί στην επέκταση της αγοράς πιστοποίησης τροφίμων

Οι βασικοί παράγοντες του κλάδου έχουν κίνητρα να δημιουργήσουν καινοτόμα και αποτελεσματικά πρότυπα πιστοποίησης τροφίμων ως αποτέλεσμα των αυστηρών περιορισμών των κυβερνήσεων. Επιπλέον θεωρείται βέβαιο πως τα επόμενα χρόνια, οι ρυθμιστικές παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων αυστηρότεροι κυβερνητικοί περιορισμοί, περίπλοκα βιομηχανικά πρότυπα και απαιτήσεις πιστοποίησης αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στον τομέα της πιστοποίησης τροφίμων. 

Και ως αποτέλεσμα των αυστηρότερων περιορισμών και προστίμων οι εταιρείες αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους για τη συμμόρφωση με την πιστοποίηση.

Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να έχουν ευνοϊκή επίδραση στην επέκταση της αγοράς.

Για να διαβάσετε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς πιστοποίησης τροφίμων πατήστε ΕΔΩ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα