Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

AOECS and BRCGS join forces

spot_img

Η έκδοση 8 του BRC Global Standard for Food Safety κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2018 και όλοι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2019 είναι βάσει της νέας έκδοσης.

Η πιο «προφανής» αλλαγή είναι η προσθήκη 2 επιπλέον ενοτήτων, μια αναφορικά με τα διαφορετικά επίπεδα επικινδυνότητας των διαφόρων «ζωνών» και μια για τα εμπορευόμενα προϊόντα, η οποία αρχικά είναι εθελοντική. Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι η απαίτηση από τις επιχειρήσεις να επιδείξουν ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση σχεδίων δράσης για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, στα πλαίσια ανάπτυξης νοοτροπίας ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων. Αυτό περιλαμβάνει και την εγκατάσταση και λειτουργία ενός εμπιστευτικού συστήματος αναφοράς για τους εργαζομένους.

- Advertisement -

Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι:

  • Διαχωρισμός της αξιολόγησης προμηθευτών σε έγκριση προμηθευτών και σε παρακολούθηση προμηθευτών
  • Τεκμηριωμένη αξιολόγηση κινδύνου αναφορικά με την ενδεχόμενη εσωτερική και εξωτερική κακόβουλη επιμόλυνση των προϊόντων
  • Επικύρωση διάρκειας ζωής και οδηγιών χρήσης των προϊόντων
  • Αλλαγές στη διαδικασία ιχνηλασιμότητας
  • Κυβερνοασφάλεια
  • Εκπαίδευση σε θέματα επισήμανσης τροφίμων
  • Κατανόηση εργαστηριακών αποτελεσμάτων
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άργος: Ξένο σώμα σε δημοφιλές γαλακτοκομικό προϊόν που αγοράστηκε από μεγάλο σούπερ μάρκετ – Καταγγελία στο cibum

Το ξένο σώματα ήταν αρκετά μεγάλο και βρισκόταν περίπου στο μέσο του κυπέλου με το τυρί

Μετανάστευση καρκινογόνων χημικών από τις κάψουλες εσπρέσο – Ευρήματα επιστημονικής μέτρησης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι κάψουλες καφέ για απελευθέρωση στον παρασκευασμένο καφέ, χημικών ουσιών που υπάρχουν στη συσκευασία της κάψουλας

Μελέτη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα δημοφιλή ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του στόματος

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να εξηγούν την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων του στόματος, ειδικά μεταξύ των γυναικών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο