Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετάβαση στο ISO22000:2018

spot_img

cibum team

Απευθυνόμενο σε όλες τις επιχειρήσεις – βιομηχανίες τροφίμων και ζωοτροφών, ανεξαρτήτως μεγέθους, το ISO 22000:2018 μετατρέπει τη διαχείριση ασφάλειας τροφίμων σε μια διαρκή διαδικασία βελτίωσης. Οι βασικές αλλαγές του σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι:

  • Υιοθέτηση της δομής υψηλού επιπέδου (high level structure) που είναι κοινή σε όλα τα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO, διευκολύνοντας τους οργανισμούς να συνδυάσουν το ISO 22000 με άλλα συστήματα διαχείρισης (όπως ISO 9001 ή ISO 14001)
  • Μια νέα προσέγγιση ρίσκου, που σημαίνει ότι η διαχείριση κινδύνου στο FSMS έχει επιπτώσεις στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τους στόχους διαχείρισης, τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης και τη διάθεση πόρων για τη μείωση ή την εξάλειψη μη αποδεκτών κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, από ένα ευρύ φάσμα πηγών
  • Επίσης, το νέο πρότυπο προσφέρει ένα δυναμικό έλεγχο των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, συνδυάζοντας τα ακόλουθα γενικά αναγνωρισμένα βασικά στοιχεία: διαδραστική επικοινωνία, διαχείριση συστημάτων, Προαπαιτούμενα Προγράμματα (PRPs) και τις αρχές της Ανάλυσης Κινδύνων και των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP).

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα