Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διάκριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 με το παξιμάδι ΒΙT-Eat

ΑρχικήΝέαΔιάκριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 με το παξιμάδι ΒΙT-Eat
spot_img

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 12 ομάδων από 8 Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Tο 3οβραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το προϊόν «ΒIT-Eat».

Το «BIT-Eat» είναι ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και πηγή πρωτεϊνών, το οποίο συμβάλλει σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή. Το «BIT-Eat» περιέχει ελληνικές πρώτες ύλες, αξιοποιεί υποπροϊόντα βιομηχανιών τροφίμων, διακινείται σε οικολογική συσκευασία, με σκοπό τη φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος. Στα βασικά συστατικά του προϊόντος, περιλαμβάνονται τα υποπροϊόντα επεξεργασίας της λαχανίδας, του καρότου και της τομάτας, με μια διαφορετική πρωτοποριακή σύνθεση όπως είναι η αξιοποίηση βοτάνων του σιδερίτη και του κρόκου Κοζάνης. Ο συνδυασμός των 4 διαφορετικών αλεύρων δημητριακών (σίτου, βρώμης, σίκαλης, κριθαριού) και ινουλίνης εμπλουτίζουν τα τρία αυτά προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά φυτικής προέλευσης, ενώ παράλληλα η πρωτεϊνική πηγή τους βασίζεται και στα άλευρα ρεβιθιού και φάβας.

Το «ΒIT-Eat» πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και καινοτόμο παξιμάδι, χωρίς πρόσθετα και περιέχει συστατικά από την ελληνική γη όπως είναι ο κρόκος Κοζάνης, ρεβίθι, φάβα, σιδερίτης (τσάι του βουνού), μέλι, φράουλα, λαχανίδα, τομάτα. Το «ΒIT-Eat» αποτελεί μια σειρά τριών καινοτόμων προϊόντων τα οποία αποτελούν γευστική πρόταση για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα και του οποίου τα τεχνολογικά στοιχεία καινοτομίας βασίζονται στη δίχρωμη ζύμη στην οποία περιέχονται συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας.

Το προϊόν «ΒΙΤ-Εat» αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα): Καλογεράκη Αικατερίνη (Team manager), Tζιάστα Γεωργία, Ξαγοραράκη Ειρήνη, Αποστολίδου Δήμητρα-Χριστίνα, Γεωργίου Βασιλεία, Γουζέλη Απόστολο, Δελιαλή Ιωάννα, Παπαδημητρίου Γεωργία, Νούλη Κυράνα υπό την επίβλεψη του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Λέκτορα Εφαρμογών, και της κυρίας Ελένης Γώγου, Επίκουρης Καθηγήτριας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία «Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής» που υποστήριξε την ανάπτυξη και παραγωγή του «ΒΙΤ-Εat» με την Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τις κυρίες Μαρία Μαρκαντώνη, Κέλλυ Φουρτούνη, Πένυ Ζουμπούλη, Ηρώ Γιαννακοπούλου, Κυριακή Χανιώτη, Ελένη Αλεβιζοπούλου, τους κυρίους Λευτέρη Μάκρα, Γιάννη Ντρίγιο. Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους κ.κ. Γιώργο Σειραγάκη (εργαστήριο αναλύσεων foodallergenslab), Αλέξανδρο Τζέκο, Δημήτρη Στέβη για την συμβολή τους στην παρουσίαση της ομάδας.

Το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την πόλη της Καρδίτσας, για ακόμη μια χρονιά διαγωνίζεται με κορυφαία τριτοβάθμια ιδρύματα και διακρίνεται, υλοποιώντας το όραμα του για ανταγωνιστική εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και τη διαρκή στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλήθειες και ψέματα: Πόσο παχαίνει το αλάτι;

Πόσες θερμίδες έχει το αλάτι και ο "απροσδόκητος" τρόπος που οδηγεί σε αύξηση του βάρους, χωρίς να ληφθεί υπόψη η κατακράτηση υγρών.

Τι γίνεται με το φουα γκρα; Ποιοι το πολεμούν και ποιοι το υποστηρίζουν

Η νόστιμη αλλά αμφιλεγόμενη λιχουδιά συνεχίζει να απασχολεί το παγκόσμιο γαστρονομικό σκηνικό.

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο