ΑρχικήΝέαΔιάκριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 με το παξιμάδι...

Διάκριση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 με το παξιμάδι ΒΙT-Eat

3 λεπτά ανάγνωσης

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στον Διαγωνισμό Ecotrophelia 2022 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 12 ομάδων από 8 Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Tο 3οβραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για το προϊόν «ΒIT-Eat».

- Advertisement -

Το «BIT-Eat» είναι ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και πηγή πρωτεϊνών, το οποίο συμβάλλει σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή. Το «BIT-Eat» περιέχει ελληνικές πρώτες ύλες, αξιοποιεί υποπροϊόντα βιομηχανιών τροφίμων, διακινείται σε οικολογική συσκευασία, με σκοπό τη φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος. Στα βασικά συστατικά του προϊόντος, περιλαμβάνονται τα υποπροϊόντα επεξεργασίας της λαχανίδας, του καρότου και της τομάτας, με μια διαφορετική πρωτοποριακή σύνθεση όπως είναι η αξιοποίηση βοτάνων του σιδερίτη και του κρόκου Κοζάνης. Ο συνδυασμός των 4 διαφορετικών αλεύρων δημητριακών (σίτου, βρώμης, σίκαλης, κριθαριού) και ινουλίνης εμπλουτίζουν τα τρία αυτά προϊόντα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά φυτικής προέλευσης, ενώ παράλληλα η πρωτεϊνική πηγή τους βασίζεται και στα άλευρα ρεβιθιού και φάβας.

Το «ΒIT-Eat» πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και καινοτόμο παξιμάδι, χωρίς πρόσθετα και περιέχει συστατικά από την ελληνική γη όπως είναι ο κρόκος Κοζάνης, ρεβίθι, φάβα, σιδερίτης (τσάι του βουνού), μέλι, φράουλα, λαχανίδα, τομάτα. Το «ΒIT-Eat» αποτελεί μια σειρά τριών καινοτόμων προϊόντων τα οποία αποτελούν γευστική πρόταση για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα και του οποίου τα τεχνολογικά στοιχεία καινοτομίας βασίζονται στη δίχρωμη ζύμη στην οποία περιέχονται συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας.

- Advertisement -

Το προϊόν «ΒΙΤ-Εat» αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα): Καλογεράκη Αικατερίνη (Team manager), Tζιάστα Γεωργία, Ξαγοραράκη Ειρήνη, Αποστολίδου Δήμητρα-Χριστίνα, Γεωργίου Βασιλεία, Γουζέλη Απόστολο, Δελιαλή Ιωάννα, Παπαδημητρίου Γεωργία, Νούλη Κυράνα υπό την επίβλεψη του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Λέκτορα Εφαρμογών, και της κυρίας Ελένης Γώγου, Επίκουρης Καθηγήτριας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία «Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής» που υποστήριξε την ανάπτυξη και παραγωγή του «ΒΙΤ-Εat» με την Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης και ιδιαίτερα τις κυρίες Μαρία Μαρκαντώνη, Κέλλυ Φουρτούνη, Πένυ Ζουμπούλη, Ηρώ Γιαννακοπούλου, Κυριακή Χανιώτη, Ελένη Αλεβιζοπούλου, τους κυρίους Λευτέρη Μάκρα, Γιάννη Ντρίγιο. Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους κ.κ. Γιώργο Σειραγάκη (εργαστήριο αναλύσεων foodallergenslab), Αλέξανδρο Τζέκο, Δημήτρη Στέβη για την συμβολή τους στην παρουσίαση της ομάδας.

Το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την πόλη της Καρδίτσας, για ακόμη μια χρονιά διαγωνίζεται με κορυφαία τριτοβάθμια ιδρύματα και διακρίνεται, υλοποιώντας το όραμα του για ανταγωνιστική εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και τη διαρκή στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.