Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τη Ζωή Σκλαβενίτη, ιδιοκτήτρια του Αρτοποιείου Καραλής, με αφορμή τη διάκριση της εταιρείας στα βραβεία FEA 2024
H Ζωή Σκλαβενίτη ιδιοκτήτρια του Αρτοποιείου Καραλής μίλησε στο Cibum με αφορμή την διάκριση της εταιρείας στα Food Expert’s Awards (FEA) 2024. Το αρτοποιείο έλαβε τρία βραβεία και συγκεκριμένα στις κατηγορίες: LOYALTY TO TRADITION, GREAT VEGAN’S CHOICE και BEST in TASTE για το Λαδοκούλουρο Λευκάδας.
«Με την υποψηφιότητά μας ανάδειξαμε αυτό που πραγματικά έχουμε δηλαδή ένα προϊόν με συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά, 100% vegan, χωρίς πρόσθετα, που αγαπάει το καταναλωτικό μας κοινό», εξηγεί η κυρία Σκλαβενίτη και συνεχίζει: «Το αρτοποιείο Καραλής είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στο Βλυχό Λευκάδας και συνδυάζει την παράδοση με την σύγχρονη αρτοποίηση. Οι παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι μας δημιουργούν προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης. Στόχος μας είναι κάθε πελάτης να γεύεται την ποιότητα και την γεύση αυτή αναγνωρίζοντας την μοναδικότητα των προϊόντων μας. Το αυθεντικό Λαδοκούλουρο Λευκάδας είναι η ναυαρχίδα μας, παράγεται με αγνό λάδι ελιάς και ζυμώνεται με μεράκι. Δεν είναι τυχαία η βράβευση του τρεις φορές και η εμπιστοσύνη που μας δείχνει μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ. Δίπλα του ξεχωρίζει και η παραδοσιακή λαδόπιτα, τα χωριάτικα ψωμιά και τα φρέσκα γλυκά.
Πελάτες μας είναι οι ντόπιοι καταναλωτές, οικογένειες που προτιμούν προϊόντα με αγνά υλικά, οι vegan και φυσικά οι τουρίστες που βρίσκονταιι στη Λευκάδα και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι αυθεντικό. Για την προμήθεια των πρώτων υλών εμπιστευόμαστε πάντα προμηθευτές που φέρνουν στο αρτοποιείο μας την καλύτερη ποιότητα».
«Αντιμετωπίζουμε την βιωσιμότητα ως δέσμευση ευθύνης προς τις επόμενες γενιές αρχικά με την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα και κρατώντας το περιβάλλον καθαρό», ισχυρίζεται η κυρία Σκλαβενίτη αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η εταιρεία τη βιωσιμότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Όσο για τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας; «Ονειρευόμαστε να φτάσει το όνομα Καραλής ακόμα πιο μακριά. Να μπουν τα προϊόντα μας σε περισσότερα ράφια, σε περισσότερα σπίτια, στην καρδιά του κόσμου. Στόχος μας να κάνουμε την Λευκάδα γνωστή μέσα από τις γεύσεις και να δείξουμε ότι μία οικογενειακή επιχείρηση με συνέπεια μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα», τονίζει.
«Το cibum είναι σύμμαχος του Έλληνα παραγωγού»
Αναφερόμενη στη σημασία του cibum στις ελληνικές επιχειρήσεις η κυρία Σκλαβενίτη λέει χαρακτηριστικά: «Το cibum είναι ένα από τα πιο δυνατά ψηφιακά μέσα στον τομέα της διατροφής. Προβάλλει μικρές επιχειρήσεις, δίνει επιχειρηματικές ευκαιρίες και αναδεικνύει τοπικά προϊόντα.Το cibum είναι σύμμαχος του Έλληνα παραγωγού καθώς ανεβάζει την ψυχολογία του επιχειρηματία γιατί αναγνωρίζει τον κόπο, το μεράκι και την αφοσίωση που κρύβεται πίσω από κάθε προϊόν!»