Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χειροποίητο chutney Q VALLEY από κουμκουάτ και τζίντζερ!

ΑρχικήTop quality 4uΛιανεμπόριοΧειροποίητο chutney Q VALLEY από κουμκουάτ και τζίντζερ!
spot_img

100% φυσικό προϊόν, χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.

Στο γραφικό χωριό Γλυκή της Θεσπρωτίας, στις πηγές του ποταμού Αχέροντα, ξεκίνησε ένα αξιόλογο αγροτικό εγχείρημα. Η Q TRADE, που ιδρύθηκε το 2017 από τον Κωνσταντίνο Μπέσκα, είναι η υλοποίηση ενός ονείρου ζωής, να καλλιεργήσει τη γη της γενέτειράς του. Η καινοτόμος αυτή εταιρεία επέλεξε να επικεντρωθεί σε ένα εξαιρετικό φρούτο: το κουμκουάτ.

Η απόφαση της οικογένειας Μπέσκα να καλλιεργήσει κουμκουάτ ήταν εμπνευσμένη από το μοναδικό, γευστικό προφίλ και την εντυπωσιακή, διατροφική αξία του κουμκουάτ. Το όραμά τους κορυφώθηκε με τη δημιουργία της Q VALLEY, μιας σειράς παραδοσιακών προϊόντων, που απευθύνονται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στους διεθνείς καταναλωτές.

Σήμερα, η έκταση 30 στρεμμάτων της Q TRADE στη Γλυκή φιλοξενεί 3.000 δέντρα κουμκουάτ, τα οποία καλλιεργούνται με σχολαστική φροντίδα και τήρηση βιολογικών, καλλιεργητικών πρακτικών. Η γεωγραφική θέση και το ήπιο κλίμα της περιοχής παρέχουν ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια κουμκουάτ, επιτρέποντας στο φρούτο να ευδοκιμήσει με φυσικό τρόπο.

Η παραγωγή της Q VALLEY περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και μεταποιείται με χειροποίητο, παραδοσιακό τρόπο ως μαρμελάδες, τσάτνεϊ και παραδοσιακά, ελληνικά γλυκά του κουταλιού. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται σύμφωνα με το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Η στρατηγική εστίαση της εταιρείας επεκτείνεται πέρα από τις τοπικές αγορές, με μεγάλη έμφαση στη διεθνή επέκταση. Για την υποστήριξη αυτού του οράματος πραγματοποιούνται επενδύσεις σε καινοτόμες, τεχνολογίες επεξεργασίας και συσκευασίας. Επιπλέον, η Q TRADE στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σειράς καθετοποιημένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων μαρμελάδων, γλυκών και λικέρ, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μια μονάδα επεξεργασίας, που θα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης για το τοπικό, εργατικό δυναμικό στη Γλυκή.

Οι φιλοδοξίες της Q VALLEY επεκτείνονται στον αγροτουρισμό, με σχέδια για την προώθηση της γης και των προϊόντων της. Αξιοποιώντας τα τοπικά φυσικά και πολιτιστικά στοιχεία, η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως τα μονοπάτια πεζοπορίας για την ανάδειξη της ομορφιάς της περιοχής.

Ο ίδιος ο καρπός του κουμκουάτ είναι μια διατροφική δύναμη. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C και Α και μέταλλα όπως: ασβέστιο, κάλιο, χαλκό και σίδηρο, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Η βρώσιμη φλούδα του είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, καθώς περιέχει φυτικές ενώσεις με αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και ιδιότητες που μειώνουν τη χοληστερόλη. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι ορισμένες ενώσεις του κουμκουάτ μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πέρα από τα οφέλη του για την υγεία, το κουμκουάτ είναι μια γευστική απόλαυση, προσφέροντας έναν τολμηρό και εκρηκτικό συνδυασμό γλυκών, πικρών και ξινών γεύσεων. Η Q VALLEY το αξιοποίησε, δημιουργώντας τη χειροποίητη και πλούσια σε γεύση σειρά Q VALLEY kumquat– μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού και chutney, που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν διάφορες κουζίνες.

Το Q VALLEY chutney συνδυάζει το κουμκουάτ με τζίντζερ για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Αποτελούμενο από 80% φρέσκο κουμκουάτ από τον οπωρώνα της εταιρείας και 20% τζίντζερ, αυτό το 100% φυσικό προϊόν παρασκευάζεται με χειροποίητο, παραδοσιακό τρόπο και είναι απαλλαγμένο από τεχνητά χρώματα και συντηρητικά. Συνοδεύει εξαιρετικά σαλάτες, πιατέλες τυριών και διάφορα πιάτα με κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.

Διατίθεται στις εξής συσκευασίες: Γυάλινο Βάζο 100gr, 220gr και Γυάλινο Βάζο 2kg.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο