Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
13.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο μοναδικά γευστικός χαλβάς Δραπετσώνας

ΑρχικήTop quality 4uΟ μοναδικά γευστικός χαλβάς Δραπετσώνας
spot_img

Ο παραδοσιακός Χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη, τρώγεται ως κολατσιό ή επιδόρπιο!

Μπορεί να θεωρείται υπερβολή, αλλά πολλοί θεωρούν ότι ο χαλβάς της Δραπετσώνας είναι ο καλύτερος χαλβάς στον κόσμο.

Η ιστορία του χαλβά Κοσμίδη – Γαβρίλη, «Χαλβάς Δραπετσώνας» είναι απολύτως αληθινή και ξεκινά όταν ο Κώστας Μεζαρντάσογλου και η οικογένειά του, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, φτάνουν στη Δραπετσώνα το 1924 μετά την Καταστροφή και εγκαθίστανται στις παράγκες, που γεμίζουν την περιοχή, για να στεγάσουν τους ξεριζωμένους.

Τη χαλβαδοποιία ανέλαβαν, από το 1986, οι κ.κ. Κοσμίδης και Γαβρίλης, με Μικρασιατική, επίσης, καταγωγή και είναι η μοναδική που έχει απομείνει σήμερα στον Πειραιά! Το μεράκι και η αγάπη του κ. Γαβρίλη για τον χειροποίητο, παραδοσιακό χαλβά τον οδήγησαν να αφήσει τις σπουδές Ναυπηγικής και να « αφιερωθεί » μαζί με τους συνεργάτες του, από το 2002, στην παραδοσιακή τέχνη παραγωγής του.

Διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει τα σημαντικά οφέλη του χαλβά στην υγεία του ανθρώπου, όπως η αμυλοποιητική και αντιυπερτασική του δράση, καθώς και η συμβολή του στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του καταρράκτη.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, όπως χαλβά με βανίλια, κακάο ή μεικτή γεύση, ενώ μπορεί να εμπλουτιστεί με γάλα, μέλι, σοκολάτα, φουντούκια, σταφίδες και άλλα.

Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη, «Χαλβάς Δραπετσώνας» είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ευρωπαίους, ιδίως στους Πολωνούς, ενώ η φήμη του φτάνει μέχρι την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, ακόμη και τη Νότια Αφρική.

Η χαλβαδοποιία μπορεί να έχει εκσυγχρονιστεί όσον αφορά τη νοοτροπία λειτουργίας, αλλά ο τρόπος παραγωγής παραμένει παραδοσιακός. Ο χαλβάς φτιάχνεται στο χέρι, χωρίς συντηρητικά και με επιλεγμένες πρώτες ύλες. Σήμερα, μπορεί κανείς να βρει περίπου 18 γεύσεις χαλβά – από τον κλασικό μέχρι κράνμπερι και χωρίς, καθόλου, ζάχαρη. Στο κατάστημα λιανικής πώλησης και στο e- shop, η γκάμα συμπληρώνεται από εκλεκτά προϊόντα χωρίς συντηρητικά, όπως το ταχίνι, τα παστέλια, τα υποβρύχια, τα λουκούμια, οι μαρμελάδες, τα γλυκά κουταλιού και άλλες λιχουδιές.

Ο χαλβάς (όπως και το παστέλι) είναι, άρρηκτα, συνδεδεμένος με την παράδοση και τις διατροφικές συνήθειες του λαού μας σε περιόδους νηστείας και όχι μόνον και αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ακόρεστων λιπαρών σε ιδανικές αναλογίες για τη διατροφή μας. Είναι ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν, χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα, με μεγάλη ποικιλία βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Ο χαλβάς Κοσμίδη – Γαβρίλη, «Χαλβάς Δραπετσώνας» έχει γίνει σύμβολο παράδοσης και ποιότητας. Οι μοναδικές του γεύσεις και τα οφέλη για την υγεία τον έχουν καταστήσει αγαπημένο σε ανθρώπους από διάφορα μέρη του κόσμου. Είτε απολαμβάνεται κατά τη διάρκεια περιόδων νηστείας είτε ως γλυκιά λιχουδιά, ο χαλβάς Κοσμίδης – Γαβρίλης συνεχίζει να γοητεύει τους γευστικούς κάλυκες και να αφήνει μόνιμη εντύπωση σε όσους έχουν την τύχη να απολαύσουν τις εξαιρετικές γεύσεις του.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρείτε τον εαυτό σας να επιθυμεί ένα απολαυστικό και θρεπτικό επιδόρπιο, σκεφτείτε να ενδώσετε στον μοναδικά γευστικό χαλβά Κοσμίδη – Γαβρίλη, «Χαλβάς Δραπετσώνας» . Δεν θα απογοητευτείτε!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη

Καταναλωτής βρήκε… αγκίστρι ψαρέματος μέσα σε συσκευασμένη σαλάτα! Ειδοποίηση RASFF

Τα αγκίστρια ψαρέματος εντοπίζονται συχνά μέσα σε τρόφιμα, κυρίως θαλασσινά και ενέχουν σοβαρό κίνδυνο θανατηφόρων επιπλοκών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο