Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακατάλληλο τρόφιμο: Ο καταναλωτής αποζημιώνεται και για ηθική βλάβη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακατάλληλο τρόφιμο: Ο καταναλωτής αποζημιώνεται και για ηθική βλάβη
spot_img

Ο παρασκευαστής και όχι το σούπερ μάρκετ ευθύνεται για την όποια ακαταλληλότητα σε ένα συσκευασμένο προϊόν, απεφάνθη το Ιταλικό Δικαστήριο.

Ένας καταναλωτής που θα βρήκε έντομα σε ένα προσυσκευασμένο πιάτο πρέπει να αποζημιωθεί και για τη ηθική βλάβη που υπέστη λόγω σοκ. Το Ακυρωτικό Δικαστήριο στην Ιταλία έκανε δεκτή την έφεση ενός πολίτη στον οποίο είχε απορριφθεί το αίτημα για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, η οποία εκτιμήθηκε από εμπειρογνώμονα σε 9%, επειδή ανέπτυξε φοβία μετά το τραύμα της κατανάλωσης έτοιμης σούπας στην οποία υπήρχαν μαύρα έντομα.

Αυτός που πληρώνει ωστόσο, πρέπει να είναι ο παραγωγός και όχι το σούπερ μάρκετ όπου αγοράστηκε το έτοιμο γεύμα, διευκρίνισε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αναμορφωθεί η έφεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού έφαγε τη σούπα, ο αιτών πήγε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με «δυσπεπτικό σύνδρομο λόγω της πρόσληψης τροφής μολυσμένης με απροσδιόριστα έντομα».

Οι δικαστές , όπως γράφει το Il Sole 24 Ore, δέχτηκαν την έφεσή του και ακύρωσαν με αναβολή την ποινή που αρνήθηκε πρωτόδικα την αποζημίωση για ηθική βλάβη που, κατά την άποψη των πρωτοδικών, ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ έπρεπε να είχε καταβάλει. Το πόρισμα ανατράπηκε κατόπιν προσφυγής και επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επιβεβαιώνει την ευθύνη του παραγωγού της σούπας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο