Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακατάλληλο τρόφιμο: Ο καταναλωτής αποζημιώνεται και για ηθική βλάβη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου για ακατάλληλο τρόφιμο: Ο καταναλωτής αποζημιώνεται και για ηθική βλάβη
spot_img

Ο παρασκευαστής και όχι το σούπερ μάρκετ ευθύνεται για την όποια ακαταλληλότητα σε ένα συσκευασμένο προϊόν, απεφάνθη το Ιταλικό Δικαστήριο.

Ένας καταναλωτής που θα βρήκε έντομα σε ένα προσυσκευασμένο πιάτο πρέπει να αποζημιωθεί και για τη ηθική βλάβη που υπέστη λόγω σοκ. Το Ακυρωτικό Δικαστήριο στην Ιταλία έκανε δεκτή την έφεση ενός πολίτη στον οποίο είχε απορριφθεί το αίτημα για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, η οποία εκτιμήθηκε από εμπειρογνώμονα σε 9%, επειδή ανέπτυξε φοβία μετά το τραύμα της κατανάλωσης έτοιμης σούπας στην οποία υπήρχαν μαύρα έντομα.

- Advertisement -

Αυτός που πληρώνει ωστόσο, πρέπει να είναι ο παραγωγός και όχι το σούπερ μάρκετ όπου αγοράστηκε το έτοιμο γεύμα, διευκρίνισε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αναμορφωθεί η έφεση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού έφαγε τη σούπα, ο αιτών πήγε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με «δυσπεπτικό σύνδρομο λόγω της πρόσληψης τροφής μολυσμένης με απροσδιόριστα έντομα».

Οι δικαστές , όπως γράφει το Il Sole 24 Ore, δέχτηκαν την έφεσή του και ακύρωσαν με αναβολή την ποινή που αρνήθηκε πρωτόδικα την αποζημίωση για ηθική βλάβη που, κατά την άποψη των πρωτοδικών, ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ έπρεπε να είχε καταβάλει. Το πόρισμα ανατράπηκε κατόπιν προσφυγής και επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επιβεβαιώνει την ευθύνη του παραγωγού της σούπας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα