Όλοι οι ασθενείς παραπονέθηκαν για ακατάσχετη διάρροια λίγο μετά την κατανάλωση του γλυκού
Περισσότεροι από 250 άνθρωποι αρρώστησαν την Τετάρτη λόγω τροφικής δηλητηρίασης μετά την παρουσία τους σε πανηγύρι χωριού στο Shivnakwadi, στο Shirol Tehsil της Ινδίας.
Περίπου 50 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο στο Shirol αυτή τη στιγμή και η κατάσταση όλων τους λέγεται ότι είναι σταθερή, δήλωσε αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος Kurundwad.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 500.000 δημοφιλείς ηλεκτρικές κουζίνες – Προκάλεσαν δεκάδες πυρκαγιές και εγκαύματα – Δείτε μοντέλα και αριθμούς
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πως βράζουν οι επιστήμονες τροφίμων τα αυγά τους για περισσότερη απόλαυση και υψηλότερη θρεπτική αξία
Ένοχο για τη δηλητήριαση θεωρείται το «kheer», ένα γλυκό παρασκεύασμα που μοιάζει με πουτίγκα ή ρυζόγαλο, φτιαγμένο από γάλα, ζάχαρη και ρύζι. Συνήθως συμπληρώνεται με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κάρδαμο και σαφράν.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl Ελλάς: Καταγγελία για ξένο σώμα σε μαγιονέζα – Η αλυσίδα προσέφερε αποζημίωση 10€ (!)
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η νέα φοβερή επιστημονική ανακάλυψη για την μόλυνση του τόνου σε κονσέρβα με υδράργυρο

Όλοι οι ασθενείς παραπονέθηκαν για ακατάσχετη διάρροια λίγο μετά την κατανάλωση του γλυκού στο πανηγύρι. Αν και στο χώρο προσφέρονταν κι άλλα εδέσματα η έρευνα μέχρι στιγμής δείχνει ότι το κοινό τρόφιμο των θυμάτων ήταν το συγκεκριμένο γλυκό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι είναι η μπλε βαφή που βάζει ο νέος Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ R. Kennedy στο ποτό του;
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.