Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γλυκό σε πανηγύρι δηλητηρίασε τουλάχιστον 250 άτομα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓλυκό σε πανηγύρι δηλητηρίασε τουλάχιστον 250 άτομα
spot_img

Όλοι οι ασθενείς παραπονέθηκαν για ακατάσχετη διάρροια λίγο μετά την κατανάλωση του γλυκού

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι αρρώστησαν την Τετάρτη λόγω τροφικής δηλητηρίασης μετά την παρουσία τους σε πανηγύρι χωριού στο Shivnakwadi, στο Shirol Tehsil της Ινδίας.

- Advertisement -

Περίπου 50 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο στο Shirol αυτή τη στιγμή και η κατάσταση όλων τους λέγεται ότι είναι σταθερή, δήλωσε αξιωματούχος του αστυνομικού τμήματος Kurundwad.

Ένοχο για τη δηλητήριαση θεωρείται το «kheer», ένα γλυκό παρασκεύασμα που μοιάζει με πουτίγκα ή ρυζόγαλο, φτιαγμένο από γάλα, ζάχαρη και ρύζι. Συνήθως συμπληρώνεται με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κάρδαμο και σαφράν.

Όλοι οι ασθενείς παραπονέθηκαν για ακατάσχετη διάρροια λίγο μετά την κατανάλωση του γλυκού στο πανηγύρι. Αν και στο χώρο προσφέρονταν κι άλλα εδέσματα η έρευνα μέχρι στιγμής δείχνει ότι το κοινό τρόφιμο των θυμάτων ήταν το συγκεκριμένο γλυκό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα