Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Manager of The Year 2022 ο Π. Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι

ΑρχικήUncategorizedManager of The Year 2022 ο Π. Τσινάβος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι
spot_img

Μετέτρεψε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στις Σέρρες, σε μία σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη γαλακτοβιομηχανία, παγκόσμιας εμβέλειας.

Με το βραβείο του Manager of the Year 2022 διακρίθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, Παναγιώτης Τσινάβος, κατά την 20ή τελετή απονομής της ομώνυμης διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

   Ο φετινός νικητής του βραβείου, Παναγιώτης Τσινάβος, διακρίθηκε για το επίτευγμά του να μετατρέψει μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στις Σέρρες, σε μία σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη γαλακτοβιομηχανία, παγκόσμιας εμβέλειας. Πλέον, το 50% των πωλήσεων της Κρι Κρι αφορά το εξωτερικό, ενώ καταφέρνει να διπλασιάζει τον τζίρο και την κερδοφορία της σχεδόν κάθε 5 χρόνια.

   Η επιτυχία του κ. Τσινάβου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στηρίχθηκε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ίδιου. Αρχικά, στο να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ακόμη και σε περιόδους κρίσεων. Παραδείγματα αποτελούν η ανάπτυξη των καινοτόμων οικογενειακών συσκευασιών γιαουρτιού, που πλέον αποτελούν το 50% της αγοράς, η πρωτοπόρος ανάπτυξη της αγοράς των private label στην Ελλάδα, που πλέον αποτελούν το 20% της αγοράς, η ανάδειξη των γιαουρτιών από 100% ελληνικό γάλα ημέρας, ως απάντηση στη διατροφική τάση που επιζητά πλούσια γεύση σε συνδυασμό με την εντοπιότητα, η ανάπτυξη των λειτουργικών γιαουρτιών της σειράς Super Spoon, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες, καθώς και η ανάπτυξη νέας κατηγορίας παγωτού, του Greek Frozen Yogurt, που συνδυάζει την απόλαυση του παγωτού με το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι. Η σκληρή δουλειά, η διορατικότητα και οι επιτυχημένες κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα την τεράστια ανάπτυξη των εξαγωγών γιαουρτιού, όπως επίσης και την κατάκτηση της 1ης θέσης στην Ελλάδα (σε όγκο παραγωγής γιαουρτιού), διατηρώντας παράλληλα μια πολύ υγιή κερδοφορία. Αποτελεί ακράδαντη πεποίθηση του ίδιου του Παναγιώτη Τσινάβου ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο της Κρι Κρι είναι οι άνθρωποι της και επιδιώκει, έμπρακτα, να νιώθουν περήφανοι για τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

   Την ίδια στιγμή, η ευαισθησία του κ. Τσινάβου αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος καταδεικνύεται έμπρακτα από την προσφάτως υλοποιηθείσα μονάδα βιοαερίου και το φωτοβολταϊκό πάρκο, που καλύπτουν το 25% των αναγκών της επιχείρησης με «πράσινη» ενέργεια. Τα οφέλη της καινοτόμας αυτής εφαρμογής κυκλικής οικονομίας είναι πολλαπλά, τόσο για την εταιρεία, την περιοχή των Σερρών, τη χώρα αλλά και το περιβάλλον. Κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, η Κρι Κρι, υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Τσινάβου, είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει όποια νέα πρόκληση.

   Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Παναγιώτης Τσινάβος δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον θεσμό Manager of The year και την κριτική επιτροπή για τη σημερινή σημαντική διάκριση. Η βράβευση αυτή ανήκει εξ ολοκλήρου σε όλους τους εργαζόμενους της Κρι Κρι, στους συνεργάτες μου, στην οικογένεια μου. Μαζί τους ταξιδεύω καθημερινά στον πηγαιμό για την Ιθάκη. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και έντονα συναισθήματα. Το υγιές επιχειρείν μού χάρισε αυτό το ωραίο ταξίδι. Μέσα από την επιχειρηματική μου πορεία κατανόησα τι σημαίνει επιτυχία: επιτυχία είναι να κερδίζεις τον σεβασμό και την εκτίμηση των ανθρώπων γύρω σου, και της κοινωνίας. Επιτυχία είναι να βάζεις κι εσύ ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερος ο κόσμος γύρω μας. Σας ευχαριστώ».

   Την επετειακή φετινή διοργάνωση τίμησε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο Μηνάς Τάνες, ο πρώτος βραβευμένος Manager of the Year το 2002. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών – ΕΕΤ, του ΕΒΕΑ, της ΕΕΝΕ, του ICC Women Hellas, της ΕΑΣΕ, του ΙΠΕ, του ΣΔΑΔΕ, του ΡΜΙ Greece, του ΣΕΚΕΕ, του ΣΕΛΠΕ, του ΙΑΒ Hellas και της EEL.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα