Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Ιταλοί “δαγκώνουν” για να προστατέψουν τα ΠΟΠ τυριά, κρασιά και ξύδια τους

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΟι Ιταλοί "δαγκώνουν" για να προστατέψουν τα ΠΟΠ τυριά, κρασιά και ξύδια τους
spot_img

Ασπίδα σε Grana Padano, Prosecco και Aceto Balsamico di Modena

Τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με την μηνιαία αναφορά EU Agri-Food Fraud, oι Ιταλικές αρχές εντόπισαν και δημοσιοποίησαν 5 περιπτώσεις απάτης για παραπλανητική ονομασία προϊόντων ευρωπαϊκών χωρών με ονόματα ΠΟΠ Ιταλίας.

Με στόχο την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων οι Ιταλικές αρχές βρήκαν και ενημέρωσαν το iRASFF για παράνομη χρήση ονομασίας στα ακόλουθα προϊόντα:

  • Τσέχικο κρασί με ονομασία “Prosecco”
  • Ρουμάνικο κρασί με ονομασία “Prosecco”
  • Σλοβάκικο κρασί με ονομασία “Prosecco”
  • Ισπανικό τυρί με ονομασία “Grana Padano”
  • Γαλλικό ξύδι με ονομασία “Aceto Balsamico di Modena”

Μπράβο στην Ιταλία. Η πρακτική αυτή θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις Ελληνικές Αρχές και όποιο κράτος έχει ΠΟΠ προϊόντα και θέλει να τα προστατέψει έναντι παρατυπιών και παραπλάνησης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα