Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αίρεται η απαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στον κόλπο Καλλονής Λέσβου

ΑρχικήΝέαΑλιείαΑίρεται η απαγόρευση αλίευσης οστρακοειδών στον κόλπο Καλλονής Λέσβου
spot_img

Απαγορεύεται η αλιεία των οστράκων του είδους χάβαρα από 01 Απριλίου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αίρει τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν ληφθεί στις 22-03-2024, για όλα τα είδη οστράκων, που προέρχονται από τον κόλπο Καλλονής Λέσβου στα πλαίσια του προγράμματος παρακολούθησης της ζώνης παραγωγής Ζώντων Δίθυρων Μαλακίων και πλέον επιτρέπεται η αλιεία, συγκομιδή, διακίνηση, και διάθεση στην αγορά κατόπιν διέλευσής τους από εγκεκριμένο Κέντρο Αποστολής Οστράκων, για τα είδη «χάβαρα, κυδώνια και καλόγνωμες» από τον κόλπο Καλλονής Λέσβου.

Η γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφέρειας, υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αλιεία των οστράκων του είδους χάβαρα από 01 Απριλίου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου κάθε έτους. Η εφαρμογή της παρούσης, που ισχύει από σήμερα (29-03-2024) ανατέθηκε στις Λιμενικές και Κτηνιατρικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου. Κάθε προγενέστερη απόφαση παύει να ισχύει.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα