Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟι ελληνικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τα δεδομένα της τεχνητής νοημοσύνης
spot_img

Μόνον το 57% των επιχειρήσεων διεθνώς αξιοποιούν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους- Σημαντικά μικρότερο το ποσοστό στην Ελλάδα.

Σε διεθνές επίπεδο μόνο το 57% των επιχειρήσεων αξιοποιούν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ το ποσοστό αυτό στην Ελλάδα είναι σημαντικά μικρότερο, ανέφερε η CEO της Generation Y International e-Business Hub, μέλος του Ομίλου επιχειρήσεων GPA, Εύη Μπουκώρου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε απολογιστική ανακοίνωση για την συμμετοχή του Ομίλου GPA ecosystem of companies, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και διευθύνοντα σύμβουλο, Αναστάσιο Σπανίδη, στο Φόρουμ των Δελφών, η κ. Μπουκώρου αναφέρθηκε στις διορατικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και την καινοτομία, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την ουσιαστική αξιοποίηση και ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, υποστήριξε μια μετασχηματιστική προσέγγιση στη διαχείριση δεδομένων, η οποία ξεκινά από τη συλλογή και καταλήγει στη δημιουργία αρχιτεκτονικών διαχείρισης και στην ασφάλεια στην αποθήκευση αυτών.

- Advertisement -

Ο Νεκτάριος Ζήσης, CEO της Growth Point, του στρατηγικού βραχίονα του οικοσυστήματος GPA για το upskilling & re-skilling ανθρωπίνου δυναμικού, έδωσε έμφαση στο καθοριστικό ζήτημα της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο των αρχών ESG, τονίζοντας ότι η πραγματική ανάπτυξη κουλτούρας γύρω από το επιχειρηματικό αποτύπωμα προς όλους τους stakeholders, ξεκινά από το ίδιο το ανθρώπινο στοιχείο μιας επιχείρησης, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί γύρω από την έννοια της υπευθυνότητας.

Στο Φόρουμ συμμετείχε επίσης ο Chris Tsiolis, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Proago.ai, με έδρα το Σικάγο, η οποία παρέχει εξειδικευμένες λύσεις σε επιχειρήσεις για την επικοινωνία και την προσέλκυση νέων πελατών, αλλά και την ανάπτυξη της σχέσης με το υπάρχον πελατολόγιο μιας επιχείρησης βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη και αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στον Όμιλο GPA.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν επίσης ο Κωνσταντίνος Καρούσης, διευθύνων σύμβουλος της The Business Insurance (TBI), του βραχίονα του Ομίλου GPA για την διαχείριση του επιχειρηματικού ασφαλιστικού κινδύνου, καθώς και ο Θάνος Μπελαλίδης, partner στην Ομάδα Sympraxis, στον στρατηγικό βραχίονα του οικοσυστήματος του Ομίλου για την υποστήριξη επιχειρήσεων αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με το ESG. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο φετινό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε ως προσκεκλημένος του Ομίλου ο Ahmed Hassan, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Colgate Palmolive και νυν partner στο CEO Coaching International, τον μεγαλύτερο οργανισμό ο οποίος παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης CEOs παγκοσμίως.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Σπανίδης, η παρουσία του ομίλου GPA για μία ακόμη χρονιά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο αποτελεί ένα γεγονός ευρωπαϊκού κύρους, ως το πρώτο επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Ελλάδα που παρέχει end-to-end B2Β λύσεις, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής του Ομίλου να συνεισφέρει ενεργά στον παγκόσμιο διάλογο για την επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας. Παραμένουμε προσηλωμένοι, ως ηγέτιδα δύναμη, στη δημιουργία θετικών αλλαγών και την προώθηση της συνεργασίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον, με όραμα την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων με ένα βιώσιμο τρόπο, δημιουργώντας έτσι ευημερία για όλους τους stakeholders και αφθονία για την κοινωνία και την ανθρωπότητα, πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο καμπανάκι για τη σοκολάτα Dubai – «Βόμβα» καρκινογόνων ουσιών

Ανησυχία προκαλούν νέα ευρήματα για τη σοκολάτα Dubai

Σιωπηλή απειλή για τα παιδιά η κανέλα – Ο κίνδυνος που πολλοί γονείς αγνοούν

Γιατί η κανέλα αποτελεί κίνδυνο για τα μικρά παιδιά - Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα