Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
29.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λαμία: Ολοσχερής καταστροφή του κέτερινγκ που ευθύνεται για τις τροφικές δηλητηριάσεις δεκάδων μαθητών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΛαμία: Ολοσχερής καταστροφή του κέτερινγκ που ευθύνεται για τις τροφικές δηλητηριάσεις δεκάδων μαθητών
spot_img

 Άγνωστη μέχρι στιγμής η αιτία της πυρκαγιάς.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, στάχτες έγινε το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις χθες το βράδυ. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η παραγωγός των σχολικών γευμάτων που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές δημοτικού στη Λαμία, με εμετούς, διάρροια και έντονους πόνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cibum η εγκατάσταση ήταν καινούργια μόλις έξι μηνών και εκεί μαγειρεύονταν και συσκευάζονταν τα σχολικά γεύματα για τα δημοτικά σχολεία της περιοχής όπως και για το μουσικό σχολείο. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα η εταιρεία έφτιαχνε και τα γεύματα και για το νοσοκομείο της Λαμίας.  Πάντως η κτηνιατρική Υπηρεσία έχει πάρει ήδη δείγματα φαγητού από την εγκατάσταση από την ίδια ημέρα των καταγγελιών, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική για την επιχείρηση, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, καθώς σε λίγο περισσότερο από μια ώρα και παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καταστρέφοντας το κτίριο, αλλά και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά το ίδιο φαγητό που είχαν καταναλώσει και οι 30 μαθητές γυμνασίου σε νησί του ΒΑ Αιγαίου που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση το 2021. Σύμφωνα με τους γονείς που ζήτησαν ήδη την παρέμβαση της δικαιοσύνης, τα έντονα συμπτώματα έμετου, πόνου στο στομάχι και διάρροιας ξεκίνησαν για τα παιδιά μισή ώρα μετά την κατανάλωση του φαγητού. Αυτό παραπέμπει πιθανότατα σε σταφυλοκοκκική εντεροτοξίνη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι 25 χρόνιες ασθένειες που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Η Ευρώπη αντιστέκεται – Πρόταση για προειδοποιήσεις τύπου τσιγάρου

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα «παραμερίζουν» όλες τις άλλες ομάδες τροφίμων και κυριαρχούν στις παγκόσμιες δίαιτες.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα