Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
23 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απαντήστε ανώνυμα στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΜΕΠΑ για την έκθεση των Ελλήνων σε φυτοφάρμακα μέσω των τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπαντήστε ανώνυμα στο ερωτηματολόγιο του ΕΛΜΕΠΑ για την έκθεση των Ελλήνων σε φυτοφάρμακα μέσω των τροφίμων
spot_img

Αφιερώστε 5 λεπτά για να συμβάλετε στην αξιολόγηση της έκθεσης τού ελληνικού πληθυσμού σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων από φρούτα και λαχανικά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλήνια επιδημιολογική μελέτη (HELLANS 2024-2025) τού Τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ που έχει στόχο τη διερεύνηση και αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης τού ελληνικού πληθυσμού σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων από την κατανάλωση ορισμένων οπωροκηπευτικών.

Το Τμήμα Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) – Τμήμα Γεωπονίας, Ηράκλειο, σχεδίασε αυτή την επιδημιολογική έρευνα προκειμένου να μελετηθεί η συχνότητα και η ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων όπως τα γιγαρτόκαρπα (μήλα, αχλάδια), τα πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, κεράσια), τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια), η μπανάνα, η φράουλα και η πατάτα.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε ενήλικες και είναι το πρώτο μίας σειράς ερωτηματολογίων που θα διαμοιραστούν σε διαφορετικές εποχές τού έτους (2024-2025) μέσω της εφαρμογής EUSurvey. Είναι απολύτως ανώνυμο. Καταγράφονται μόνον οι απαντήσεις σας, με στόχο την ομαδοποιμένη στατιστική επεξεργασία τους στην έρευνα της ασφάλειας τροφίμων. Τα δεδομένα θα διατηρηθούν με ασφάλεια έως 4 έτη. Μπορείτε να διακόψετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή. Ωστόσο, η συμπλήρωσή του κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για να απαντήσουμε στο ερώτημα της ασφάλειας των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη!

Σάς προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα συμπληρώνοντας το παρακάτω ανώνυμο ερωτηματολόγιο ώστε να αποκτηθούν λεπτομερή στοιχεία κατανάλωσης.

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HELLANSurvey2024-a

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση τού προγράμματος (ddk247@edu.hmu.gr). Χρόνος συμπλήρωσης 5-6 λεπτά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο