Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
23 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπάρχουν καλά και κακά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΥπάρχουν καλά και κακά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;
spot_img

Ποιος είναι ο ρόλος του ΕΦΕΤ;

Σύμφωνα με τον καλό συνάδελφο, Frederic Leroy, που γράφει εδώ:

The “there-are-no-bad-foods” mantra, avidly propagated by junk food-maximizing multinationals, is nonsense. There are things one puts in one’s body that are nourishing, and there are things that screw up the endocrine & satiety responses. Stay away from them. Simple as that.

Όταν μιλάμε για υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν υπάρχουν καλά και κακά! Είναι όλα τους κακά, junk food ελληνιστί.

Ο ΕΦΕΤ τι κάνει για να ενημερώσει σχετικά τους καταναλωτές;

Ο ρόλος τους ΕΦΕΤ δεν είναι να κάνει μόνο ελέγχους, που ακόμα και αυτό το κάνει πλημμελώς!

Αλλά θα πρέπει και να ενημερώνει τους καταναλωτές.

Παράλληλα, το Υπ. Παιδείας θα πρέπει να ξεκινήσει να παρέχει σχετικές γνώσεις (ασφάλεια και διατροφική αξία τροφίμων κλπ) στα Δημοτικά σχολεία.

Ο κόσμος γίνεται κάθε μέρα πιο υπέρβαρος. Ακόμα και στη Ινδία, με τις υγιεινές συνταγές, η διατροφή του πληθυσμού δυτικοποιείται…και τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται εκθετικά!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο