Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταγγελία για χρέωση κουβέρ σε μεζεδοπωλείο της Αρεόπολης – Πρόστιμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΚαταγγελία για χρέωση κουβέρ σε μεζεδοπωλείο της Αρεόπολης - Πρόστιμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
spot_img

Μετά από έγγραφη καταγγελία Επιθεωρητές της Π.Ε. Λακωνίας έκαναν έλεγχο σε μεζεδοπωλείο για να διαπιστώσουν εάν χρεώνει τα κουβέρ.

Επιθεωρητές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, έκαναν έλεγχο σε Μεζεδοπωλείο στην Αρεόπολη κατόπιν καταγγελίας πελάτη. Σύμφωνα με την καταγγελία το μεζεδοπωλείο χρέωνε τα κουβέρ κατά παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι όντως “υπήρξε χρέωση επιπλέον ποσού που αφορούσε υπηρεσίες ΚΟΥΒΕΡ, το οποίο χρεώθηκε χωρίς τη συναίνεση του πελάτη”. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 500€.

Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 5 της Απόφασης 91354/2017, τα καταστήματα μαζικής εστίασης, δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ» (π.χ. σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες κ.λπ.). Επίσης κανένα προϊόν (όπως π.χ. εμφιαλωμένο νερό, ψωμί) δεν προσφέρεται και χρεώνεται χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή. Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500€).

Η περίληψη επιβολής προστίμου όπως ανακοινώθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο