Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δύο ομαδικές αγωγές στην μεγάλη αλλαντοβιομηχανία που ευθύνεται για δύο θανάτους και 34 οξείες δηλητηριάσεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔύο ομαδικές αγωγές στην μεγάλη αλλαντοβιομηχανία που ευθύνεται για δύο θανάτους και 34 οξείες δηλητηριάσεις
spot_img

Μετά τους θανάτους, τις ασθένειες και την ανάκληση χιλιάδων τόνων αλλαντικών η μεγάλη αλλαντοβιομηχανία είναι αντιμέτωπη και με αγωγές.

Η Boar’s Head, μια μεγάλη οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1905,  στις ΗΠΑ έχει ανακαλέσει μέχρι στιγμής την ποσότητα “μαμούθ” των 3.266 τόνων μολυσμένων αλλαντικών μετά τον θάνατο 2 ανθρώπων και τις οξείες τροφικές δηλητηριάσεις σε 34 καταναλωτές εκ των οποίων οι 33 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Τα αλλαντικά είναι μολυσμένα με το βακτήριο λιστέρια. Η τεράστια ανάκληση περιλαμβάνει 71 προϊόντα που παρήχθησαν μεταξύ 10 Μαΐου 2024 και 29 Ιουλίου 2024, με τις επωνυμίες Boar’s Head και Old Country.

Χθες καταναλώτρια κατέθεσε ομαδική αγωγή καταναλωτών στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης εναντίον της αλλαντοβιομηχανίας. Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο Μπρούκλιν, η πελάτισσα του Boar’s Head Rita Torres λέει ότι αγόρασε ένα από τα ανακληθέντα προϊόντα, αλλά θα το είχε αποφύγει εάν η εταιρεία είχε προειδοποιήσει εγκαίρως τους καταναλωτές για την πιθανή μόλυνση. Στην αγωγή δεν διευκρινίζεται το ποσό της αποζημίωσης που ζητά η Torres. Η αγωγή φαίνεται να είναι η πρώτη προτεινόμενη ομαδική αγωγή που κατατέθηκε μετά τις ανακλήσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία. Τουλάχιστον μία άλλη μήνυση κατά του Boar’s Head έχει κατατεθεί για τροφική δηλητηρίαση, από μια γυναίκα από το Μιζούρι που λέει ότι κατανάλωσε μέρος του μολυσμένου κρέατος και αρρώστησε. Οι εκπρόσωποι του Boar’s Head δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό από το Reuters, ούτε οι δικηγόροι της. 

Τα μολυσμένα προϊόντα, περιλαμβάνουν κρέας που προορίζεται για τεμαχισμό σε ντελικατέσεν, καθώς και ορισμένα συσκευασμένα προϊόντα κρέατος και πουλερικών που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής. Tα ανακληθέντα προϊόντα έχουν ημερομηνίες «πώλησης έως» που κυμαίνονται από 29-ΙΟΥΛ-2024 έως 17-ΟΚΤ-24. Δείτε την πλήρη λίστα προϊόντων . Προβολή ετικετών. Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση διανεμήθηκαν σε καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα και ορισμένα εξήχθησαν στα νησιά Κέιμαν, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και τον Παναμά. 

Η λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη που επηρεάζει κυρίως έγκυες, άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Λιγότερο συχνά, επηρεάζονται άτομα εκτός αυτών των ομάδων κινδύνου. Η λιστερίωση μπορεί να προκαλέσει πυρετό, μυϊκούς πόνους, πονοκέφαλο, δυσκαμψία του αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς που μερικές φορές προηγούνται διάρροια ή άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα. Μια επεμβατική λοίμωξη εξαπλώνεται πέρα ​​από το γαστρεντερικό σωλήνα. Σε άτομα που είναι έγκυες, η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει αποβολές, θνησιγενείς τοκετούς, πρόωρο τοκετό ή απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του νεογνού. Επιπλέον, σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις μπορεί να εμφανιστούν σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο