Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι πρωινό τρώνε οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων;

ΑρχικήΟικιακάΥγεία και άσκησηΤι πρωινό τρώνε οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων;
spot_img

Είναι γνωστό ότι οι επαγγελματίες αθλητές καταναλώνουν χιλιάδες θερμίδες για να τροφοδοτήσουν τις προπονήσεις τους, ειδικά πριν από έναν μεγάλο αγώνα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η διατροφή έχει γίνει βασικό όπλο στην προσπάθεια ενός αθλητή για το χρυσό των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πρόκειται μόνο για την τροφοδοσία της εξαντλητικής προπόνησης και των αγώνων, αλλά και για την εξασφάλιση μιας υγιούς αποκατάστασης.

Κάθε άθλημα απαιτεί διαφορετική διατροφή. Για παράδειγμα, οι κολυμβητές μπορούν να καταναλώνουν έως και 8.000 θερμίδες την ημέρα για να τροφοδοτήσουν την προπόνησή τους, ενώ οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων όπως οι ποδοσφαιριστές ή οι μπασκετμπολίστες μπορεί να χρειάζονται περίπου 4.000.

Η καθημερινή διατροφή κάθε ολυμπιονίκη διαφέρει, αλλά ο στόχος είναι να διατηρείται ο οργανισμός εφοδιασμένος με βασικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Για να μας δώσουν μια γεύση για το τι τρώει ένας Ολυμπιονίκης, οι διατροφολόγοι του προγράμματος απώλειας βάρους, Second Nature έφτιαξαν έναν οδηγό για το πώς να μιμηθείτε την καθημερινή διατροφή ενός Ολυμπιονίκη.

Τι πρωινό τρώνε οι Ολυμπιακοί αθλητές;

Αν και ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει κάθε αθλητής διαφέρει, όλοι οι Ολυμπιονίκες έχουν τον ίδιο στόχο – να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατοί και να αποδίδουν τα μέγιστα.

Πολλοί αθλητές τείνουν να τρώνε μεγαλύτερα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρούν το σώμα τους ενεργητικό κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών προπόνησης. Εξαιτίας αυτού, το αβοκάντο και τα βραστά αυγά είναι η επιλογή πρωινού για πολλούς Ολυμπιονίκες.

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα υγιεινά λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης αντιγηραντικά, αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες και σχεδόν 20 βιταμίνες και μέταλλα. Η κατανάλωση ενός αβοκάντο έχει καρδιοπροστατευτικά αποτελέσματα βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό σας προφίλ. Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα για πέντε εβδομάδες μειώνει τη συνολική χοληστερόλη και μειώνει την “κακή” χοληστερόλη.

Τα βραστά αυγά είναι επίσης γεμάτα με πρωτεΐνες, απαραίτητο μέρος της διατροφής ενός αθλητή για την οικοδόμηση μυών και δύναμης. Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο βασικά μέρη της διατροφής ενός Ολυμπιονίκη. Η πρωτεΐνη είναι επίσης βασικό συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να βοηθήσει τους αθλητές να καταπολεμήσουν τις ασθένειες.

Τέλος, το προζυμένιο ψωμί είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες που θα βοηθήσουν στην τροφοδοσία της προπόνησης του αθλητή. Οι υδατάνθρακες μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να είναι υψηλή λόγω του προπονητικού φόρτου του αθλητή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Whistleblowing: Ο νόμος που έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα… “αγνοείται η τύχη του”

Η προστασία των προσώπων που τολμούν να κάνουν τη διαφορά στο πλαίσιο άσκησης των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο