Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μακαρόνια από Γάλα Γαϊδούρας και τη Φάρμα Τσιχουρίδη!

ΑρχικήTop quality 4uΠαροχή υπηρεσιώνΜακαρόνια από Γάλα Γαϊδούρας και τη Φάρμα Τσιχουρίδη!
spot_img

Χειροποίητα ζυμαρικά από γάλα γαϊδούρας- μια εξαιρετικά, θρεπτική τροφή με πολλά οφέλη για την υγεία!

Το γάλα γαϊδούρας είναι ένα απίστευτο προϊόν, που μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο μητρικό γάλα και χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες ήδη από το 5000 π.Χ. Στην αρχαία Αίγυπτο, το γάλα γαϊδούρας σε συνδυασμό με βότανα χρησιμοποιούνταν, ως πόσιμο παρασκεύασμα, για τη θεραπεία εσωτερικών και εξωτερικών φλεγμονών. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν επίσης εξαιρετικό θεραπευτικό μέσο, με τον Ιπποκράτη να το συνιστά, για όλους σχεδόν τους τύπους ασθενειών και παθήσεων ενώ για τους αρχαίους Ρωμαίους ήταν ποτό πολυτελείας.

Μια από τις πιο διάσημες, ιστορικές προσωπικότητες που συνδέονται με το γάλα γαϊδούρας είναι η Κλεοπάτρα, η διάσημη καλλονή της αρχαιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε καθημερινά μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας, για να διατηρήσει τη νεανική της εμφάνιση και έπαιρνε μαζί της 500 γαϊδούρια στα ταξίδια της για να εξασφαλίζει την καθημερινή της τελετουργία, που ήταν απαραίτητη για τη διατήρηση της ομορφιάς και τη νεότητα της επιδερμίδας της!

Από την αρχαιότητα, χορηγείται σε βρέφη, αδύναμα παιδιά και άτομα που έχουν εξασθενήσει από ασθένειες, λόγω της υψηλής, θρεπτικής του αξίας. Το γάλα γαϊδούρας περιέχει περισσότερη λακτόζη και λιγότερα λιπαρά από το αγελαδινό γάλα, έχει ήπια γλυκιά γεύση και είναι πολύ πιο εύπεπτο από άλλα είδη γάλακτος.

Η Φάρμα της οικογένειας Τσιχουρίδη στην Οινόη, ένα όμορφο χωριό κοντά στην Κοζάνη, στη Μακεδονία, έχει αναλάβει την παραγωγή γάλακτος γαϊδούρας, υψηλής ποιότητας. Η φάρμα, που διευθύνεται από τον Ισαάκ και τον Γιώργο Τσιχουρίδη, εκτείνεται σε 250 στρέμματα καταπράσινης γης, όπου εκτρέφονται γαϊδουράκια, ειδικά για την παραγωγή αγνού, βιολογικού γάλακτος γαϊδούρας, υψηλής ποιότητας!

Έχοντας ορατά τα αποτελέσματα από τη χρήση του μοναδικού αυτού δώρου της φύσης, στη διατροφή του παιδιού τους προμηθεύτηκαν πέντε ζώα και άρχισαν να παράγουν γάλα, για ιδία χρήση. Ασχολήθηκαν με την εκτροφή αυτών των ζώων, ώστε να παράξουν το εξαιρετικό αυτό προϊόν, με όσο το δυνατόν περισσότερο υγιεινό τρόπο διατροφής, με βιολογικές ζωοτροφές και πρακτικές και να το διαθέσουν στην ελληνική αγορά καταρχήν και κατόπιν όπου τους ζητείται.

Τα γαϊδουράκια στη Φάρμα Τσιχουρίδη κυκλοφορούν ελεύθερα στα βοσκοτόπια και τρέφονται με βιολογικές τροφές που παράγονται επιτόπου, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, γάλα ανώτερης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας. Η φάρμα συνεργάζεται επίσης με την κτηνιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια αναδημιουργίας της ελληνικής φυλής γαϊδουριών, αναγνωρίζοντας την ευθύνη τους για την αποτροπή της εξαφάνισής της.

Το γάλα, που παράγεται στη φάρμα, υφίσταται επεξεργασία και διατίθεται τόσο σε παστεριωμένη μορφή, για ανθρώπινη κατανάλωση όσο και σε μη παστεριωμένη, για βιομηχανική-βιοτεχνική χρήση. Η φάρμα είναι ανοιχτή για το κοινό όλο το χρόνο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτά τα ευγενικά, έξυπνα ζώα και να μάθουν περισσότερα για τις πολλαπλές, ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του γάλακτός τους.

Το γάλα γαϊδούρας είναι ιδιαίτερα εύπεπτο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικό για περιπτώσεις εξάντλησης, αδυναμίας, υποσιτισμού και γενικότερης κακής υγείας. Μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ανοσοσφαιρίνη και λυσοζύμη, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευεργετικό για τις έγκυες γυναίκες, τα αδύναμα βρέφη και νήπια και τα ηλικιωμένα άτομα.

Οι πλούσιοι ολιγοσακχαρίτες, το καθιστούν κατάλληλο για άτομα με ευαισθησίες στη δυσκοιλιότητα, αλλεργίες και ανισορροπίες στην εντερική μικροχλωρίδα. Επιπλέον, έχει υψηλή πεπτικότητα και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και καζεΐνη.

Η Φάρμα Τσιχουρίδη έχει επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της και σε χειροποίητα, παραδοσιακά ζυμαρικά, που παρασκευάζονται με βιολογικό γάλα γαϊδούρας και βιολογικό κατσικίσιο γάλα, παρέχοντας μια επιπλέον πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό. Τα ζυμαρικά αυτά παρασκευάζονται με αλεύρι δίκκοκο και χωριάτικο και διατίθενται σε συσκευασίες των 350 γρ. και του 1 κιλού.

Το γάλα γαϊδούρας της Φάρμας Τσιχουρίδη θα το βρείτε κατεψυγμένο, σε μπουκαλάκια των 200ml, σε όλα τα μαγαζιά βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων της χώρας, που συνεργάζονται με τις εταιρίες Βιοαγρός για την βόρεια-κεντρική Ελλάδα και Βιοδιατροφική, για τη νότια Ελλάδα.

Επισκεφθείτε το site τους εδώ για να βρείτε τα σημεία πώλησης που διαθέτουν τα προϊόντα τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο