Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΙΚΕΑ επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για φυτικό σολομό

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ ΙΚΕΑ επενδύει εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα για φυτικό σολομό
spot_img

Επιπλέον χρηματοδότηση από την ΙΚΕΑ και άλλους επενδυτές κέρδισε η New School Foods για τη δημιουργία σολομού φυτικής προέλευσης.

Η ΙΚΕΑ Group που η αξία πώλησης των τροφίμων της είναι 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τα θαλασσινά να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία μετά τα κεφτεδάκια, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στον νέο επενδυτικό κύκλο της New School Foods που εργάζεται πάνω στην δημιουργία φιλέτου σολομού φυτικής προέλευσης που μοιάζει, μαγειρεύεται και έχει γεύση  σαν άγριος σολομός.

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης που έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια και που συμμετέχουν εκτός από την ΙΚΕΑ, η Good Startup, η NewTree Capital και η Hatch, ανέβασε το συνολικό αντλούμενο κεφάλαιο στα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι το 2025, η IKEA ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επίπλων στον κόσμο με καταστήματα σε σχεδόν 60 χώρες, στοχεύει να διασφαλίσει ότι το 50% των κύριων γευμάτων της που προσφέρονται στα εστιατόρια είναι φυτικής προέλευσης , το 80% δεν είναι κόκκινο κρέας και το 80% όλων των συσκευασμένων τροφίμων είναι φυτικής προέλευσης. Η ΙΚΕΑ προσφέρει ήδη μια μεγάλη γκάμα επιλογών φυτικής προέλευσης, όπως κεφτεδάκια, χοτ ντογκ  και παγωτό.

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Robert Carleke, διευθυντής επιχειρήσεων καινοτομίας στον Όμιλο Inter IKEA, δήλωσε: «Η New School Foods είναι αληθινή πρωτοπόρος στη βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών και εντυπωσιαστήκαμε από την ομάδα, τα προϊόντα της και την τεχνολογία παραγωγής που έχουν αναπτηγμένος. Είμαστε περίεργοι να εξερευνήσουμε και να μάθουμε περισσότερα για τις δυνατότητες για εναλλακτικές λύσεις που βασίζονται σε φυτά.»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο