cibum team
Σύμφωνα με έρευνα της Mars Global food Safety Center (GFSC) σε περισσότερους από 1750 ερωτηθέντες πάνω από το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ασφάλεια τροφίμων είναι ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα ενώ το 77% πιστεύει ότι είναι ένα από τα Top 10 παγκόσμιο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια στα τρόφιμα είναι ένα θέμα που πλέον οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά.
Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 73% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ το 71% θεωρεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πρόσβαση σε τροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων θεωρούν πως η τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων είναι το άλφα και το ωμέγα για την ασφάλεια του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα της απάτης και της νοθείας στα τρόφιμα.
Δείτε ΕΔΩ τεχνολογικές προτάσεις και καινοτομίες βιομηχανιών-ηγετών στον τομέα των τροφίμων που δημοσίευσε το food navigator.