Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με έρευνα της Mars Global food Safety Center (GFSC) σε περισσότερους από 1750 ερωτηθέντες πάνω από το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ασφάλεια τροφίμων είναι ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα ενώ το 77% πιστεύει ότι είναι ένα από τα Top 10 παγκόσμιο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια στα τρόφιμα είναι ένα θέμα που πλέον οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 73% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ το 71% θεωρεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πρόσβαση σε τροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων θεωρούν πως η τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων είναι το άλφα και το ωμέγα για την ασφάλεια του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα της απάτης και της νοθείας στα τρόφιμα.

Δείτε ΕΔΩ τεχνολογικές προτάσεις και καινοτομίες βιομηχανιών-ηγετών στον τομέα των τροφίμων  που δημοσίευσε το food navigator.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα