ΑρχικήΝέαΈρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα

Έρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα

cibum team

Σύμφωνα με έρευνα της Mars Global food Safety Center (GFSC) σε περισσότερους από 1750 ερωτηθέντες πάνω από το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ασφάλεια τροφίμων είναι ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα ενώ το 77% πιστεύει ότι είναι ένα από τα Top 10 παγκόσμιο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια στα τρόφιμα είναι ένα θέμα που πλέον οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 73% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ το 71% θεωρεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πρόσβαση σε τροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

- Advertisement -

Όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων θεωρούν πως η τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων είναι το άλφα και το ωμέγα για την ασφάλεια του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα της απάτης και της νοθείας στα τρόφιμα.

Δείτε ΕΔΩ τεχνολογικές προτάσεις και καινοτομίες βιομηχανιών-ηγετών στον τομέα των τροφίμων  που δημοσίευσε το food navigator.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέα όρια υπολειμμάτων για έξι φυτοφάρμακα σε ακτινίδια, σταφύλια, κεράσια και δημητριακά από τις 5 Νοεμβρίου (πίνακας)

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2026/2289 τροποποιεί τα ανώτατα όρια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ζωικά προϊόντα, μετά από αιτήσεις που αξιολόγησε η EFSA

Παρθένο ελαιόλαδο: Σε ισχύ από τις 24 Οκτωβρίου νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες – Ποια ελληνική ποικιλία επηρεάζεται από τα νέα όρια στερολών

Από τα 1.000 στα 800 mg/kg το όριο στερολών για την Κορωνέικη, με πρόσθετες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις.

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.