Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με έρευνα της Mars Global food Safety Center (GFSC) σε περισσότερους από 1750 ερωτηθέντες πάνω από το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ασφάλεια τροφίμων είναι ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα ενώ το 77% πιστεύει ότι είναι ένα από τα Top 10 παγκόσμιο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια στα τρόφιμα είναι ένα θέμα που πλέον οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 73% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ το 71% θεωρεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πρόσβαση σε τροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων θεωρούν πως η τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων είναι το άλφα και το ωμέγα για την ασφάλεια του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα της απάτης και της νοθείας στα τρόφιμα.

Δείτε ΕΔΩ τεχνολογικές προτάσεις και καινοτομίες βιομηχανιών-ηγετών στον τομέα των τροφίμων  που δημοσίευσε το food navigator.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα