Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Η ασφάλεια τροφίμων ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με έρευνα της Mars Global food Safety Center (GFSC) σε περισσότερους από 1750 ερωτηθέντες πάνω από το 52% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ασφάλεια τροφίμων είναι ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια ζητήματα ενώ το 77% πιστεύει ότι είναι ένα από τα Top 10 παγκόσμιο ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια στα τρόφιμα είναι ένα θέμα που πλέον οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 73% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ το 71% θεωρεί ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στην πρόσβαση σε τροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσοι ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων θεωρούν πως η τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα των τροφίμων είναι το άλφα και το ωμέγα για την ασφάλεια του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να λυθεί και το πρόβλημα της απάτης και της νοθείας στα τρόφιμα.

Δείτε ΕΔΩ τεχνολογικές προτάσεις και καινοτομίες βιομηχανιών-ηγετών στον τομέα των τροφίμων  που δημοσίευσε το food navigator.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο