Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μήπως σε αφυδατώνει ο καφές;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜήπως σε αφυδατώνει ο καφές;
spot_img

Νομίζετε ότι είναι τυχαίο που ο ελληνικός καφές σερβίρεται πάντα με το νεράκι του;

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παραδέχονται ότι αν δεν πιουν των πρωινό τους καφέ δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν! Και κατά τη διάρκεια της ημέρες, όταν η ενέργειά μας αρχίζει να φθίνει ένα φλιτζάνι καφέ αποτελεί το τονωτικό που δίνει παράταση στη δραστήρια μέρα μας!

Μήπως όμως τελικά πίνετε περισσότερο καφέ από νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας; Μήπως νιώθετε τα χείλη και το δέρμα σας αφυδατωμένο;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση δύο έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ ημερησίως – προσοχή μιλάμε για φλιτζάνι και όχι για τεράστιες κούπες – έχουν μικρή επίδραση στα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού. Η καφεΐνη στον καφέ είναι διουρητικό, αλλά με την τακτική κατανάλωση καφέ, αυτή η διουρητική δράση στην πραγματικότητα μειώνεται, έχοντας ελάχιστη επίδραση στην παραγωγή ούρων.

Κι ενώ η διουρητική δράση του καφέ μειώνεται με την τακτική κατανάλωση καφέ, ο ίδιος ο καταναλωτής μπορεί να αισθάνεται περισσότερο την αφυδατωτική του επίδραση!

Είτε πάντως νιώσετε αφυδάτωση, είτε αυξηθούν οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα η συμβουλή είναι η ίδια. Αυξήστε την πρόσληψη υγρών για αναπλήρωση.

Συμβουλές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι

Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στην καφεΐνη και έχει διαφορετικές ανάγκες ενυδάτωσης ανάλογα με το μέγεθος, την ηλικία και το πόσο ασκείται. Δύο φλιτζάνια καφέ μπορεί να έχουν μικρό αντίκτυπο σε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο θα αισθάνεται πιο έντονα την επίδραση του. Και δεν έχουν όλα τα φλιτζάνια καφέ ίσα επίπεδα καφεΐνης. Εάν παρατηρήσετε κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι καλύτερο να μειώσετε την ποσότητα του καφέ που πίνετε.

Οι διαιτολόγοι προτείνουν να απολαμβάνετε τον καφέ σας με ένα ποτήρι νερό, όπως συνεχίζει να σερβίρεται άλλωστε ο ελληνικός, και με λίγο φαγητό. Λόγω της υψηλής οξύτητας στους περισσότερους καφέδες, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικές ενοχλήσεις.

Όσο για τον ντεκαφεϊνέ; Ακόμη και αυτός έχει ίχνη καφεΐνης, αλλά σίγουρα έχει μικρότερη διουρητική δράση από τον κανονικό καφέ. Το ποτηράκι με το νερό να το έχετε δίπλα, έτσι κι αλλιώς!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.

Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Οι τοξίνες της μούχλας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Έκθεση-ορόσημο προτείνει αύξηση στην τιμή του νερού – Σε κίνδυνο η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων λόγω της κρίσης νερού

Καταστροφές στις οικονομίες και την ανθρωπότητα παγκοσμίως λόγω της ανισορροπίας στον κύκλο νερού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο