cibum team
Μετά την Τουρκία και η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής επεκτείνει για τέταρτη φορά την απαγόρευση αλκοόλ. Την περασμένη εβδομάδα, το The Drinks Business ανέφερε ότι οι οινοποιίες της Νότιας Αφρικής υποψιάζονταν «αναπόφευκτη επέκταση» της τέταρτης απαγόρευσης αλκοόλ της χώρας. Και τώρα κάθε ελπίδα για την άρση των μέτρων εγκαίρως για την προτεινόμενη ημερομηνία λήξης της 12ης Ιουλίου έχει εξαλειφθεί, καθώς η απαγόρεσυη επεκτάθηκε για δύο εβδομάδες.
Το εκτεταμένο βέτο στις πωλήσεις αλκοόλ επιβεβαιώθηκε την Κυριακή από τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Κύριλ Ραμάφασα, καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο ένα νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19.
Σε ισχύ παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 16:00, αν και τα εστιατόρια επιτρέπεται να σερβίρουν φαγητό, εφόσον λειτουργούν στο ήμισυ της χωρητικότητας τους. Τα νέα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 26 Ιουλίου.
«Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, γνωρίζοντας ότι σχεδόν κάθε απόφαση έχει κόστος για την οικονομία και την κοινωνία», δήλωσε ο Ramaphosa σε τηλεοπτική ανακοίνωση. «Παραμένουμε δεσμευμένοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μετριάσουμε τον αντίκτυπο του lockdown στα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων».
Οι περιορισμοί των πωλήσεων αλκοόλ έχουν επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα για τους οινοποιούς και τις ζυθοποιίες, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας ζυθοποιίας της Anheuser-Busch InBev NV SA, η οποία αμφισβητεί τα προληπτικά μέτρα στο δικαστήριο με την αιτιολογία ότι παραβιάζουν το σύνταγμα.
Η τρέχουσα απαγόρευση οινοπνεύματος, που ισχύει από τις 28 Ιουνίου, θεωρείται ότι έθεσε σε κίνδυνο περισσότερες από 4.600 θέσεις εργασίας και κόστισε στην κυβέρνηση 5,1 δισεκατομμύρια ράδια σε φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με δήλωση της Ένωσης Μπύρας της Νότιας Αφρικής.
Πηγή:Entrepreneur europe
Δείτε επίσης:
FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή
Κουζίνα φάντασμα: Η νέα παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις εστίασης
ΕΕ: Οι αναθεωρημένοι κανόνες μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις
Εξαγωγές τροφίμων: Πως να μην πέσετε θύμα απάτης
Καύσωνας: 7 τρόφιμα που ενυδατώνουν. Ανάμεσά τους και το τζατζίκι!
Μοντέλο προσομοίωσης ανάπτυξης Clostridium botulinum σε τρόφιμα