Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
25.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπάρες υψηλής πρωτεΐνης: Δεν τις προτιμούν μόνο όσοι αθλούνται

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΜπάρες υψηλής πρωτεΐνης: Δεν τις προτιμούν μόνο όσοι αθλούνται
spot_img

Μελέτη για την προτίμηση των καταναλωτών ως προς το περιβάλλον κατανάλωσης μπάρας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Το που προτιμούν οι άνθρωποι να καταναλώνουν τις μπάρες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη εξέτασε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference. Πιο συγκεκριμένα διερευνήθηκε πώς η εξοικείωση των καταναλωτών επηρεάζει την αντιληπτή καταλληλότητα και προτίμηση των προϊόντων ενεργειακής μπάρας υψηλής πρωτεΐνης σε διάφορα πλαίσια κατανάλωσης.

Τα λειτουργικά τρόφιμα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν φυσιολογικά οφέλη, όπως διαχείριση και μείωση του κινδύνου ασθένειας, βελτιωμένη γνωστική λειτουργία ή βελτιωμένη απόδοση άσκησης. Αυτό το άρθρο, εστίασε σε ένα υποσύνολο λειτουργικών τροφίμων που στοχεύουν στη βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση, που αναφέρονται ως “τροφές απόδοσης”. Αυτό που κάνει τα τρόφιμα απόδοσης ιδιαίτερα σχετικά με αυτήν τη μελέτη είναι τα αναμενόμενα οφέλη τους που συνδέονται στενά με συγκεκριμένα πλαίσια κατανάλωσης. Αυτά τα προϊόντα είναι δημοφιλή στους αθλητές, στους λάτρεις της φυσικής κατάστασης, ακόμη και σε καθημερινά άτομα που θέλουν να χτίσουν μυς, να αναπληρώσουν θρεπτικά συστατικά ή να αναρρώσουν από τη σωματική δραστηριότητα. Συνήθως, είναι πλούσια σε βασικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες ή μέταλλα, το καθένα εξυπηρετεί έναν ξεχωριστό σκοπό για την υποστήριξη διαφόρων αναγκών απόδοσης. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη βοηθά στο χτίσιμο των μυών για την άρση βαρών, ενώ οι υδατάνθρακες ενισχύουν την αντοχή για καρδιαγγειακή άσκηση.

Επιλέχθηκαν τρία διαφορετικά πλαίσια κατανάλωσης, καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μοναδικά σενάρια: πριν από την προπόνηση ως ρητό πλαίσιο άσκησης, διάλειμμα γραφείου ως σαφές πλαίσιο μη άσκησης και υπαίθριο διάλειμμα ως διφορούμενο πλαίσιο.

 Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο το πλαίσιο όσο και η εξοικείωση έχουν σημαντική επίδραση στις αντιλήψεις των καταναλωτών, με τους καταναλωτές υψηλής εξοικείωσης να δίνουν στις μπάρες μεγαλύτερες βαθμολογίες συμπάθειας και καταλληλότητας από τους καταναλωτές χαμηλής οικειότητας. Το περιβάλλον του Διαλείμματος γραφείου έλαβε τις υψηλότερες βαθμολογίες καταλληλότητας και αρεσκείας, ενώ το περιβάλλον του Διαλείμματος σε εξωτερικό χώρο βαθμολογήθηκε με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο