Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο σήμα πιστοποίησης “Κρητικές Γεύσεις” (Cretan Taste) σε ξενοδοχεία

ΑρχικήΝέαΝέο σήμα πιστοποίησης "Κρητικές Γεύσεις" (Cretan Taste) σε ξενοδοχεία
spot_img

cibum team

Tο νέο σήμα πιστοποίησης της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης, “Κρητικές Γεύσεις” (Cretan Taste) που προωθείται στο μπουφέ τουριστικών μονάδων, ξενοδοχείων και αγροτουριστικών καταλυμάτων, παρουσιάσθηκε στα μέλη της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ» από την αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

   Οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του νομού Ρεθύμνου, μέσω της ομοσπονδίας τους, έχουν υιοθετήσει την πρωτοβουλία του “πρωινού καλαθιού” το οποίο θα απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από προϊόντα κρητικής προέλευσης, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν κρητικές γεύσεις, από το πρωινό τους μέσα στα καταλύματα. H παρουσία των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων σε ποιοτικά σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής και την κα Λιονή, «…κοινός στόχος μιας ολιστικής προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια στην Κρήτη, και σήμερα τα αποτελέσματα είναι αξιολογήσιμα με ολοένα περισσότερους αποδέκτες και χρήστες σε ένα περιβάλλον που αναπτύσσει δομές στήριξης του γαστρονομικού τουρισμού γύρω από την φημισμένη κρητική διατροφή και του κρητικού διατροφικού προτύπου, όπως αυτό διαμορφώθηκε από τα τοπικά προϊόντα με επίκεντρο την χρήση του ελαιολάδου». Συνάδει μάλιστα, όπως τονίστηκε, απόλυτα με τους στόχους και τους σκοπούς της Περιφέρειας και της Αγροδιατροφικής, που ήδη προωθεί τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα με το σήμα “Κρήτη” σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπακάλικα και πρόσφατα σε φούρνους, καφέ και μαγαζιά take away.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα