Όταν οι συνθήκες δεν είναι για… απρόοπτα!
Η Jinal Patel, διαιτολόγος στο Νοσοκομείο Zynova Shalby της Βομβάης, υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να αποφεύγεται η κατανάλωση μη χορτοφαγικών τροφίμων κατά τη διάρκεια της πτήσης, ειδικά σε
πτήσεις μεγάλων αποστάσεων .
«Η ατμόσφαιρα στο αεροπλάνο μπορεί να είναι άνυδρη. Η κυκλοφορία του αέρα στο αεροπλάνο μπορεί να αφυδατώσει το σώμα σας, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να πίνουν πολύ νερό με την ανησυχία ότι θα πρέπει να επισκέπτονται την τουαλέτα πολύ συχνά», εξηγεί.
- Δείτε επίσης: Ανακαλούνται σχεδόν 11000 βιολογικά αυγά με σαλμονέλα – Μπήκαν κατά λάθος σε λιανική διανομή
Σύμφωνα με τον Patel, η κατανάλωση κρέατος ή μη χορτοφαγικών γευμάτων, τα οποία είναι πιο δύσκολα αφομοιώσιμα σε σύγκριση με άλλες επιλογές τροφίμων, μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση και παράλληλα να προκαλέσει δυσφορία. «Τα γεύματα που σερβίρονται στις πτήσεις είναι συχνά μαζικής παραγωγής και περιέχουν υπερβολικές ποσότητες νατρίου και συντηρητικών, ειδικά τα πιάτα που δεν είναι χορτοφαγικά. Αυτό μπορεί εύκολα να αναστατώσει το στομάχι σας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν γαστρεντερικά προβλήματα όπως αέρια, φούσκωμα και δυσπεψία», υπστηρίζει η Patel.
«Αποφύγετε να τρώτε πιο βαριά γεύματα που περιέχουν υπερβολική ποσότητα ή λιπαρές σάλτσες που μπορεί να διαταράξουν το πεπτικό σας σύστημα . Αντίθετα, δοκιμάστε να τρώτε πιο ελαφριά φαγητά που μπορεί να είναι εύπεπτα και να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι», συμπληρώνει.
- Δείτε επίσης: 14 στα 18 δημοφιλή εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά περιέχουν φυτοφάρμακα – Τι έδειξαν εργαστηριακοί έλεγχοι
Η κατανάλωση τροφών σε μικρότερες μερίδες μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη σε τέτοιες συνθήκες καθώς βοηθά να μην εκδηλωθούν στομαχικές διαταραχές και μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών στην υγεία.
Δείτε επίσης: Η διατροφική συνήθεια που κάνει τους Ιάπωνες να ζουν περισσότερο
Δείτε επίσης: Ανακλήθηκαν πάνω από 3000 κιβώτια με κολοκυθάκια λόγω listeria