Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετάβαση στο ISO22000:2018

spot_img

cibum team

Απευθυνόμενο σε όλες τις επιχειρήσεις – βιομηχανίες τροφίμων και ζωοτροφών, ανεξαρτήτως μεγέθους, το ISO 22000:2018 μετατρέπει τη διαχείριση ασφάλειας τροφίμων σε μια διαρκή διαδικασία βελτίωσης. Οι βασικές αλλαγές του σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση είναι:

  • Υιοθέτηση της δομής υψηλού επιπέδου (high level structure) που είναι κοινή σε όλα τα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO, διευκολύνοντας τους οργανισμούς να συνδυάσουν το ISO 22000 με άλλα συστήματα διαχείρισης (όπως ISO 9001 ή ISO 14001)
  • Μια νέα προσέγγιση ρίσκου, που σημαίνει ότι η διαχείριση κινδύνου στο FSMS έχει επιπτώσεις στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τους στόχους διαχείρισης, τον εντοπισμό ευκαιριών βελτίωσης και τη διάθεση πόρων για τη μείωση ή την εξάλειψη μη αποδεκτών κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, από ένα ευρύ φάσμα πηγών
  • Επίσης, το νέο πρότυπο προσφέρει ένα δυναμικό έλεγχο των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων, συνδυάζοντας τα ακόλουθα γενικά αναγνωρισμένα βασικά στοιχεία: διαδραστική επικοινωνία, διαχείριση συστημάτων, Προαπαιτούμενα Προγράμματα (PRPs) και τις αρχές της Ανάλυσης Κινδύνων και των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP).

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα