Κατασχέθηκαν 300 κιλά νοθευμένου τσαγιού και 200 κιλά αλεσμένης σκόνης καρύδας.
Οι αρχές ασφάλειας τροφίμων της Telangana μαζί με την Task Force Central Zone της αστυνομίας της πόλης του Hyderabad της Ινδίας κατέσχεσαν 300 κιλά νοθευμένης σκόνης τσαγιού αφού αποκάλυψαν μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση νοθείας. Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος χονδρικής, συνελήφθησαν από την αστυνομία. Να σημειωθεί ότι η ΕΕ εισάγει τσάι από την Ινδία και το 2022 οι εισαγωγές τσαγιού από την Ινδία ήταν 109,42 εκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με τη βάση δεδομένων COMTRADE των Ηνωμένων Εθνών.
Το τσάι που πωλήθηκε από διάφορα σημεία στην πόλη Hyderabad περιείχε στην πραγματικότητα σκόνη κελύφους καρύδας, τοξικά χημικά αποστάγματα και τεχνητό άρωμα. Η αστυνομία κατέσχεσε συνολικά 300 κιλά τσάι, 200 κιλά αλεσμένα τσόφλια καρύδας και πέντε κιλά χρωστικής κόκκινης και πορτοκαλί.
- Δείτε επίσης: Επιδημία νοροϊού μετά το Σαββατιάτικο δείπνο σε εστιατόριο – Οι δικαιολογίες του ιδιοκτήτη
Πώς να διεξάγετε τεστ νοθείας τσαγιού στο σπίτι
Δοκιμή νερού: Σε αυτή τη μέθοδο, πρέπει να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού φύλλα τσαγιού σε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το τσάι είναι αγνό, δεν θα υπάρξει αλλαγή στο χρώμα του νερού. Εάν τα φύλλα του τσαγιού είναι νοθευμένα, το χρώμα θα αλλάξει σε κόκκινο.
Δοκιμή χρώματος: Φτιάξτε τσάι και παρατηρήστε το χρώμα του παρασκευασμένου τσαγιού. Το αυθεντικό τσάι πρέπει να έχει ένα καθαρό και ζωντανό χρώμα, ενώ το νοθευμένο θα αντανακλά θολότητα ή αφύσικο χρώμα λόγω ακαθαρσιών.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.