Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο A. Καλαμπόκης στην Ελένη Τσαγκά για τις Ελληνικές εξαγωγές και το Nutriscore

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ A. Καλαμπόκης στην Ελένη Τσαγκά για τις Ελληνικές εξαγωγές και το Nutriscore
spot_img

Ο Πρόεδρος Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης, μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά για τις εξαγωγές των Ελληνικών προϊόντων και αιτιολόγησε το γεγονός ότι παρά την κρίση και την πανδημία οι εξαγωγές καταγράφουν «το ένα ρεκόρ μετά το άλλο».

Ο κ. Καλαμπόκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του Nutriscore, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστατεί στην τροποποίησή του, αλλά μαζί της συντάσσονται και πολλές άλλες χώρες και όπως είπε είναι μία πολύ δύσκολη μάχη.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο εξαγωγέων Κρήτης πρόκειται για μία άδικη και παραπλανητική αξιολόγηση των τροφίμων και ανέλυσε την «παραδοξότητα» του Nutriscore, καθώς είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που μπορεί να βαθμολογήσει ένα μονοσυστατικό φυσικό προϊόν, χωρίς επεξεργασία και αλλοιώσεις, με C, ενώ ένα άλλο όπως αναψυκτικό light, μπορεί να βαθμολογηθεί με Α. Οι Έλληνες εξαγωγείς όπως είπε ο Άλκης Καλαμπόκης ζητούν την de facto κατάταξη των φυσικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο στην κατηγορία Α του Nutriscore.

Τέλος αναφέρθηκε στις ζημιές πολλών εκατομμυρίων που έχει υποστεί λόγω της πανδημίας ο κλάδος των διοργανωτών εκθέσεων, μίλησε για την προσφορά του κλάδου στην Εθνική οικονομία και ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας.

Η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων  GREAT EXHIBITIONS του κ. Άλκη Καλαμπόκη που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων, πρόσφατα διοργάνωσε την διαδικτυακή virtual έκθεση food market show με χιλιάδες συναντήσεις B2B και 5.000 μοναδικούς χρήστες και προώθησε για μία ακόμα φορά την διασύνδεση των Ελλήνων εξαγωγέων με αγοραστές από τη παγκόσμια αγορά.

Δείτε:

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου Dejan Beko

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μείγματος χοιρινού λόγω σαλμονέλας  

Ασφάλεια τροφίμων: Η επίδραση της πανδημίας στις διαδικασίες ελέγχου 

Απίστευτο: Για ένα δολάριο πουλήθηκε η πατέντα της Iνσουλίνης 

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πετυχημένο branding  

Φάκελος BREXIT: Ο Αν. ΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτης απαντά στο cibum.gr

Ο Δ. Σταμενίτης στην Ελένη Τσαγκά για τα κεράσια Πέλλας, την κατοχύρωση του ονόματος και τις εξαγωγές

Ο Γ. Κουκούλης ιδιοκτήτης του NEOKLASSIKO KOUKOULI μίλησε στο cibum για τις απώλειες που έχει υποστεί ο τουριστικός κλάδος στη Σαντορίνη. 

Ο Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ”Farm to Fork” και το Green Deal της ΕΕ 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί; 

Συγκινητικό βίντεο του Τσιτσιπά με την οικογένειά του στο δρόμο προς την κορυφή  

 Ο αρχιμάγειρας του Τζανείου που κάνει το νοσοκομειακό φαγητό gourmet! Viral σε ασθενείς και συνοδούς οι συνταγές του Ιάκωβου Απέργη. 

Δείτε: Οι εμβολιασμένοι πρέπει να φοράνε μάσκα;

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο