ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Δ. Σταμενίτης στην Ελένη Τσαγκά για τα κεράσια Πέλλας, την κατοχύρωση...

Ο Δ. Σταμενίτης στην Ελένη Τσαγκά για τα κεράσια Πέλλας, την κατοχύρωση του ονόματος και τις εξαγωγές

Για την παραγωγή κερασιού και τα προβλήματα των αγροτών, μίλησε στο cibum και την Ελένη Τσαγκά, o Διονύσης Σταμενίτης  βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και Πολιτικός Μηχανικός, με ειδίκευση στη διοίκηση ιδιωτικών οικοδομικών έργων και στη δομική και λειτουργική αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέων κτιρίων. Ο Διονύσης Σταμενίτης τόνισε πως η καλλιέργεια κερασιών, είναι μία επικερδής αγροτική δραστηριότητα για τους αγρότες της περιοχής, η οποία όμως ενέχει μεγάλους κινδύνους. Ο Νομός Πέλλας είναι η πρώτη περιοχή πανελλαδικά στην καλλιέργεια κερασιού. Το 70% της πανελλαδικής παραγωγής περίπου, καλλιεργείται κυρίως στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας.
Ο Βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην προσπάθεια για κατοχύρωση του ονόματος του κερασιού Πέλλας, στις ιδιαιτερότητες της παραγωγής και πως τις διαχειρίζονται οι αγρότες.
Ο κ. Σταμενίτης τόνισε επίσης και την άνοδο του Νομού Πέλλας ως χειμερινό τουριστικό προορισμό με πανέμορφα ξενοδοχεία, γαστρονομικές εμπειρίες και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους.
Τέλος αναφέρθηκε και στο μεγάλο οδικό έργο Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα- Γιαννιτσά- Έδεσσα το οποίο είναι έργο πνοής και ανάπτυξης της περιοχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.