Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
9.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας

ΑρχικήΝέαΤα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας
spot_img

Για να μη χάσουν τη γεύση, την υφή και την ουσία τους

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χύτρες ταχύτητας κάνουν τη ζωή πραγματικά απλή και επιταχύνουν τη διαδικασία μαγειρέματος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να χάσουν τη γεύση, την υφή και την ουσία τους, όταν μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας.

Ντελικάτα” ψάρια

Τα ψάρια, ειδικά οι ευαίσθητες ποικιλίες όπως ο σολομός, ή ο μπακαλιάρος, δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας. Η έντονη θερμότητα και η πίεση κάνουν το ψάρι να σπάσει, με αποτέλεσμα μια λεπώδη υφή. Επιπλέον, η γεύση μπορεί να χαθεί και το ψάρι να παραψηθεί πολύ γρήγορα. Τα ψάρια πρέπει να μαγειρεύονται χρησιμοποιώντας πιο ήπιες μεθόδους όπως το ψήσιμο στη σχάρα ή τον ατμό, όπου η λεπτή υφή μπορεί να διατηρηθεί ενώ διασφαλίζεται ότι μαγειρεύονται σωστά.

Ζυμαρικά

Ενώ τα ζυμαρικά μπορούν τεχνικά να μαγειρευτούν σε χύτρα ταχύτητας, δεν είναι πάντα ιδανικά. Η υψηλή πίεση μπορεί να κάνει τα ζυμαρικά να παραβράσουν γρήγορα, να γίνουν χυλώδη και κολλώδη. Επίσης, τα ζυμαρικά μπορεί να απορροφήσουν πάρα πολύ νερό, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τη συνοχή της σάλτσας σας, καθιστώντας τα πολύ παχύρρευστα ή υδαρή. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά προσθέστε τα στις σάλτσες αφού ψηθεί το κύριο πιάτο. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στα ζυμαρικά να διατηρήσουν την τέλεια υφή τους

Φυλλώδη πράσινα

Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν γρήγορα να μαραθούν υπερβολικά και να μουσκέψουν όταν μαγειρεύονται υπό πίεση. Η έντονη ζέστη μπορεί επίσης να τα κάνει να χάσουν το ζωηρό τους χρώμα και τη λεπτή γεύση τους. Τα φυλλώδη πράσινα πρέπει να προστεθούν στα πιάτα στο τέλος του μαγειρέματος ή να σοταριστούν ξεχωριστά. Έτσι διατηρείται η υφή, η γεύση και η θρεπτική τους αξία.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, η κρέμα γάλακτος και το τυρί δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας καθώς μπορούν να πήξουν στην υψηλή θερμοκρασία. Η έντονη πίεση μπορεί να διασπάσει τις πρωτεΐνες στα γαλακτοκομικά, προκαλώντας τον διαχωρισμό τους, με αποτέλεσμα μια δυσάρεστη υφή και γεύση.

Τρόφιμα που θέλουν τηγάνισμα

Τα τρόφιμα που προορίζονται για τηγανητό, όπως το κοτόπουλο ή οι πατάτες, δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας. Η χύτρα ταχύτητας δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ψησίματος στον ατμό αντί του τηγανίσματος, το οποίο μπορεί να αφήσει το φαγητό μουσκεμένο και να μην έχει την τραγανότητα που προσφέρει το τηγάνισμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο