Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
14.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιος είναι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια;

ΑρχικήΟικιακάΠοιος είναι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια;
spot_img

Οι κλασικές και οι πιο μερακλίδικες επιλογές

Η λέξη μπιφτέκι προέρχεται από το γαλλικό “bifteck” που με τη σειρά του προέρχεται από το αγγλικό “beef steak”  όπου «beef»  είναι το βοδινό κρέας ενώ «steak» είναι η φέτα κρέατος.

- Advertisement -

Για τα ελληνικά δεδομένα, το κιλότο, δηλαδή η φέτα κρέατος που προέρχεται από τη περιοχή που βρίσκεται πάνω από το στρογγυλό και την ουρά του ζώου, βγάζει τον καλύτερο κιμά για μπιφτέκια. Το κλασσικό τους μείγμα αποτελείται από αυγό, φρυγανιά ή ψωμί, λάδι, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βέβαια διάφορα μπαχαρικά.

Ωστόσο, αυτό πλέον δεν αποτελεί κανόνα για νοικοκυριά και εστιατόρια. Πλέον θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο καλύτερος κιμάς για μπιφτέκια εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις!

Συγκεκριμένα:

  • Αν θες μπιφτέκι ζουμερό και γευστικό επιλέγεις άπαχο κρέας κατά 80% – Καλύτερα κομμάτια: Λάπα, ελιά ή σπάλα
  • Αν θες μπιφτέκι έξτρα ζουμερό με ελαφρώς πιο λιπαρή υφή, επιλέγεις 70% μοσχαρίσιο και 30% χοιρινό κιμά
  • Αν θες μπιφτέκια πιο πλούσια και με πιο βαριά και μερακλίδικη γεύση, επιλέγεις 80% μοσχαρίσιο και 20% αρνίσιο/πρόβειο κιμά
  • Αν θες μπιφτέκι με πιο μαλακή υφή επιλέγει μόνο χοιρινό κιμά με αναλογία λίπους 25%-30%
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Στο νοσοκομείο 38χρονος από το Αγρίνιο – Κατάπιε αγκίστρι που ήταν μέσα σε χταπόδι

Το cibum έχει επανειλημμένα τονίσει τον σοβαρό κίνδυνο από τα αγκίστρια που παραμένουν μέσα σε θαλασσινά

Μέλι σε ζεστό τσάι: Ευρήματα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων για την απελευθέρωση τοξικής ουσίας

Πόσο επικίνδυνο γίνεται το μέλι όταν προστίθεται σε ζεστό τσάι; Τι έδειξαν τα επιστημονικά πειράματα από Τεχνολόγους τροφίμων του "ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Ανακαλούνται 2,8 εκατομμύρια μπιφτέκια – Περιέχουν μπουλόνια από τον εξοπλισμό παραγωγής

Μπουλόνια(!) μέσα σε συσκευασμένα μπιφτέκια – Ανακαλούνται πάνω από 74.000 κιβώτια που περιέχουν εκατομμύρια μπιφτέκια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα