Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο αλκοόλ. Επένδυση 100 εκατ. € στην Καβάλα

ΑρχικήΝέαΉρθε το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο αλκοόλ. Επένδυση 100 εκατ. € στην Καβάλα
spot_img

Ο Όμιλος που στο παρελθόν, προμήθευε με κρασί το θρυλικό τρένο Orient Express ρίχνει τα θεμέλια της πρώτης ελληνικής ποτοποιίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή του πρώτου σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής αιθυλικής αλκοόλης αγροτικής προέλευσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Καβάλα από τον Όμιλο Alexandrion.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου, Ναουάφ Σαλαμέχ, δήλωσε πως “αρχικά θα παράγονται 30 εκατομμύρια λίτρα αιθυλικής αλκοόλης” ετησίως, ενώ σε δεύτερη φάση ο αριθμός θα αυξηθεί σε 60 εκατομμύρια και σε τρίτη φάση σε 90 εκατομμύρια λίτρα.

Πρόκειται για μια “στρατηγικής σημασίας επένδυση” για τη χώρα μας, η οποία πλέον αποκτά “τη δική της πρώτη ύλη για την ποτοποιία, τη φαρμακοβιομηχανία και το στρατό. Η Ελλάδα θα έχει πλέον το δικό της ουίσκι, τη δική της βότκα, το δικό της τζιν και το δικό της ρούμι, με ελληνικά ονόματα που αυτή την περίοδο επεξεργαζόμαστε με εταιρεία ειδικών”, αναφέρει ο Ναουάφ Σαλαμέχ.

Η Αγάπη για την Ελλάδα

Με καταγωγή από τη Συρία, η αγάπη του για την Ελλάδα είναι ο λόγος που επέλεξε να τη συμπεριλάβει μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία στις τρεις στρατηγικές χώρες για τον Όμιλο, ο οποίος έχει έδρα τη Ρουμανία όπου αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό κρασιών και ποτών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πώς μία από τις εταιρείες που είχε εξαγοράσει ο Όμιλος στο παρελθόν, προμήθευε με κρασί το θρυλικό τρένο Orient Express όταν εκείνο πραγματοποιούσε δρομολόγια στην Ευρώπη.

Το αρχικό ύψος της επένδυσης του Alexandrion Group εκτιμάται στα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ορίζοντα δεκαετίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι απαιτούμενες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς στην Καβάλα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι σχετικές μελέτες και φάκελοι έχουν εγκριθεί. Έτσι, όλα είναι έτοιμα, ώστε μέσα στο 2022 να αρχίσουν τα έργα και το αποστακτήριο να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2023, δημιουργώντας, παράλληλα, περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας.

Μείωση εισαγωγών αλκοολούχων ποτών

Βασικοί προμηθευτές πρώτης ύλης θα είναι οι αγρότες της περιοχής, ενώ το εργοστάσιο θα είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον χάρη στη χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας. Τέλος, τα απόβλητα θα ελαχιστοποιούνται και τα υπολείμματα θα μετατρέπονται σε ζωοτροφές.

Σκοπός είναι αφενός να καταστεί η Ελλάδα ανεξάρτητη σε παραγωγή αιθυλικής αλκοόλης αγροτικής προέλευσης, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας μας με προϊόν υψηλής ποιότητας χωρίς να υπάρχει ανάγκη για εισαγωγές, αφετέρου να γίνει άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά όπου υπάρχει ανάγκη για αλκοόλη αγροτικής προέλευσης.

“Είμαστε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης”, υπογραμμίζει ο Ναουάφ Σαλαμέχ, με τον Όμιλο να πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Γι’αυτό το λόγο, “στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού μας θέλουμε να είμαστε σε θέση να παράγουμε 100.000.000 λίτρα στην Καβάλα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα